Autor: Informer.rs

29.06.2024.

21:55

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Zapad želi novo žarište na Balkanu! Ugrožena bezbednost Republike Srpske i Republike Srbije! (VIDEO)

Dragana Miljanić član Predsedništva "Zavetnika", kaže da Zapad želi da uništi Republiku Srpsku.

- Zapadne sile još od Berlinskog kongresa ne žele da priznaju Srbiju u ovim granicama. Žele da skroz unište Republiku Srpsku, a Rusi su takođe meta. Posmatraju nas kao neku vrstu malih Rusa. Bitno je šta će Srpska i Srbija da učine i vreme je da pokažemo snagu i da smo zaista ozbiljna država, što smo pokazali i na Svesrpskom saboru - istakla je Miljanić.

Đorđe Dabić, državni sekretar, ističe da je Zapad svojim pritiscima i nerazumevanju srpskog interesa doveo region na ivicu sukoba.

- Zapad vrši nerazumevanje srpske pozicije i proglašenje srpskog naroda za genocid. Republika Srpska će uvek imati podršku Srbije i ovo sve nije eskalacija sukoba i pretnja, samo je vapaj za interese srpskog naroda. Vodi ka eskalaciji samo pritisak na predsednika Dodika i Republiku Srpsku, a ne mirno rešavanje situacije. Kada su krizne situacije, onda vidite ozbiljnost države - rekao je Dabić.

Informer

Miljan Damnjanović potpredsednik SRS navodi da Zapadu smeta srpski faktor i da je operativan plan protiv Srbije započet.

- Opreativan plan protiv Srbije je danas već započet, radikalnim elementom napada u Beogradu. Ovo nije izolovan incident, treba istražiti koja je to organizacija i zašto je pokušala destabilizaciju unutrašnje politike Srba. Ono što me smiruje je dokaz kakvu je obuku žandarmerija prošla i kako je Miloš savladao napadača. Zapadu smeta srpski faktor i njihovi mediji govore da je Vučić već uzeo Republiku Srpsku i Crnu Goru, a neće dati Makedoniju. Akcija prethodi reakciji i pričaju o agresiji Srba u regionu - objasnio je Damnjanović. 

Nenad Stevandić predsednik Skupštine Republike Srpske ističe da Zapad vrši jake pritiske i napade na Srbe, ali i da su Srbi nikad jedinstveniji.

- Ovde se radi o globalnom ratu, jer smo nezavisna zemlja i nismo puzali pred osvajačima. Nismo pristupili ni Zapadu ni Istoku, ali jedini možemo da se izvučemo iz ovog svetskog grotla. Balkan je nezavršen posao za Zapad. Srbi su nikada jedinstveniji i izdržaćemo jake napade i pritiske. Oni koji su nezavisni će uspeti da se izvuku. Mnogi će se zamisliti što su ugrožavali naš narod - kazao je Sttevandić.