Autor: Informer.rs

30.06.2024.

12:27

Foto: Tanja Andric

TV

Ko pobedi u ratu, postaje predsednik Amerike! Centri moći upravljaju političkom elitom u SAD (VIDEO)

Dragoljub Kojčić, politički filozof, kaže da su terorizam ali i destabilizacija prisutni u Srbiji.

- Terorizam je univerzalno zlo i moramo stati tome na put. Terorizam je sveprisutan. Konflagracija je prisutna i sistem spojenih sudova, sve je spojeno i zapaljeno u svetu. Nadao sam da će našu zemlju zaobići takva dešavanja, ali neko uporno želi da destabilizuje Srbiju i srpske prostore - kazao je Kojčić.

Prema rečima našeg gosta ko dobije rat, postaje i predsednik Amerike, ali i to da iza Bajdena stoje centri moći.

- Po amadmanu može kandidat da se povuče iz trke i kampanje. Istina je da ko dobije rat, postaje i predsednik. Bajden niti je pobedio, niti je uspostavio mir. Bajden je sklon gafovima. Nije prava borba između Bajdena i Trampa, već koja će vlast i skriveni centar moći biti na čelu. Iza Bajdena stoje centri moći kojima ide u prilog da se događaju sukobi, za razliku od Trampa koji to ne želi - zaključio je Kojčić.

Prof. dr Uroš Šuvaković, stručnjak za bezbednost prokomentarisao je jučerašnji teroristički napad u Beogradu.

- Terorizam je globalna pojava i na neki način jučerašnji napad je bio šokantan za našu javnost. Taj teroristički napad je bio planiran i poruka je bila da Srbija nije bezbedna. Odajem priznanje žandarmu koji je bio svestan i odgovoran - rekao je Šuvaković.

Informer

uroš Šuvaković i Dragoljub Kojčić

Naš sagovornik govori i o predstojećim izborima i političkoj situaciji u Americi.

- Politička elita je gerijatrija, a to predstavlja problem. Bajden teško može da završi mandat jer je u lošoj fizičkoj kondiciji, dok je u Tramp boljoj. Debata nije toliko bitna, predsedničko mesto dobija onaj koji je dobio više ratova. Tramp je percipiran kao čovek mira, jer nije započeo nijedan rat. Nekada je Amerika bila uzor za demokratiju, a sada se situacija promenila - objasnio je Šuvaković.