Autor: Informer.rs

02.07.2024.

13:04

Foto: Masha Bandjur

TV

Kurti divlja jer zna da ga NATO čuva! Zapad zacrtao jasan cilj albanskim ekstremistima (VIDEO)

Miloš Garić, "Kosovo onlajn", ističe da se hrabrost albanskih ekstremista postoji samo zbog podrške NATO okupatora.

- Hrabrost albanskih ekstremista je povezana isključivo sa NATO okupatorima koji zajedno pokušavaju da odcepe južnu pokrajinu i stvore lažnu tvorevinu. Računaju da bi u vojnom obračunu albanski ekstremisti imati zaštitu NATO pakta. Kurti je "hrabar" samo zato što ga čuva NATO, da je situacija drugačija, ne bi se ni čuo. Kurti želi nove tenzije i želi da se prihvati priznanje tzv. Kosova, a ne želi nikakav dogovor i dijalog - kazao je Garić.

Informer

Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a, kaže da Srbija želi mir i dijalog, dok albanski ekstremisti žele projekat "velike Albanije".

- Kurti ovo ne radi sam, on je dobro pripremljen i finansiran. Nije njima samo cilj nezavisnost tzv. Kosova, već im je cilj tzv. "velika Albanija". Ne smemo da dozvolimo da se formira "tzv. "velika Albanija" i da se odcepi naša južna pokrajina. Mi smo za dijalog, ali vidimo da Kurti ne želi. Nismo kroz istoriju hteli dijaloge, što se videlo u Rambujeu, ali politika predsednika Vučića je drugačija i mi želimo da se borimo i da imamo dijalog sa svima - rekao je Krkobabić.

Informer

Prema rečima Krkobabića Kurtiju i njegovim političarima je jedini cilj kako ukloniti Srbe sa KiM.

- Sve ono što je rekao gospodin Garić je potpuno tačno. Svi oni propagiraju cilj tzv. nezavisnog Kosova. Kurti i ostali ne rade ništa povodom ekonomije i infrastrukture i generalnog razvoja, njima je jedini cilj kako ukloniti Srbe. Njima je cilj da uteraju strah u kosti narodu, svojom takozvanom policijom. Oni pokazuju svoje mišiće, a nemaju šta da pokažu, da nema tih jakih sponzora, ne bi se ništa desilo - zaključio je Krkobabić.