Autor: Informer.rs

02.07.2024.

18:04

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Zapad na Belorusiju gleda kao Amerika na Severnu Koreju! Ostatak Evrope je nepromišljeno ušao u sukob sa Rusijom! (VIDEO)

Samardžija naglašava da je za Zapad Belorusija nepredvidivija od Rusije.

- Situacija je definitivno zategnuta, odnosno sve više se zateže. Na beloruskoj granici je raspoređeno oko 20 hiljada vojnika NATO. Belorusija ni u jednom trenutku nije iskazivala namere da se širi van svojih granica. Ona se utvrđuje da bi se zaštitila. Belorusija je stavljena u situaciju da mora da se ponaša onako kako joj drugi u ovom trenutku diktiraju. Očigledno je namera da se ta zemlja uvuče u rat, ako je moguće. Zapad na Belorusiju gleda na sličan način kao Amerika na Severnu Koreju. Ona je više nepredvidiva nego Putin i Moskva. Americi u ovom trenutku još uvek odgovara takva situacija održavanja napetosti. Problem je to što i Belorusija ima to nestrateško nuklearno naoružanje, a isto tako vrlo jednostavno može da dođe do strateškog naoružanja. Prema tome, tehnologija postoji, vezanost sa Rusijom je vojno usklađena i prema tome Belorusija je praktično deo nje, ali onaj nepredvidiv - rekao je Samardžija.

Informer

Boško Vasiljević

Vasiljević smatra da bi svaki svetski lider trebalo da izbegne ulaženje u konflikte, naročito s nekom supersilom.

- Ostatak Evrope je nepromišljeno ušao u sukob sa Rusijom koja je bila nosilac njenog razvoja. Ovaj sukob se, nažalost, dešava u sred srca svih slovenskih naroda. 27 miliona Rusa je dalo svoje živote da se Evropa očisti od nacizma. Mislim da svaki lider na svetu treba da izbegne ulaženje u konflikt, pogotovo sa supersilom. Zelenski pokušava da se dodvori onima čija naređenja izvršava, preko našeg bratskog naroda. Jedino što želim je da se što pre zaćuti s oružjem. Osiromašeni uranijum i teški metali nisu zagadili samo Srbiju, već su čestice letele širom Evrope. Na nama je izvršen ekocid i to najšireg spektra - kaže Vasiljević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: