Autor: Informer.rs

05.07.2024.

08:58

Foto: Foto: Tanja Andric

TV

Sever Kosmeta je pod svojevrsnom okupacijom! Aljbin Kurti radi sve kako bi otežao život Srba na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Starović ističe da se sam proces dijaloga, koji je osmišljen tako da bude sveobuhvatan, počeo da se prevara u suštu suprotnost toga i to voljom Prištine i njenih brojnih međunarodnih sponzora.

Umesto da se bavimo rešavanjem problema unapred i normalizacijom života na Kosovu i Metohiji, dijalog se bavi samo posledicama mera Prištine. Imamo neku vrstu okupacije severa Kosova i Metohije zbog stalnog raspoređivanja takozvane kosovske policije. To menja situaciju nagore, kad je u pitanju položaj srpskog naroda. Vidljiva je i nespremnost Prištine da ispunjava svoje obaveze. Sve što Aljbin Kurti u poslednje tri godine radi je usmereno ka tome da život Srba postane sve teži, ako ne i nemoguć. Mi činimo sve što je u našoj moći kako bi te procese usporili i zaustavili. Mislim da je sad svakome jasno šta je cilj politike Aljbina Kurtija i na koji način su sve te njegove jednostrane mere usmerene. Po meni je najtužnije i najskandaloznije to što imamo čitav niz nevladinih organizacija koje proglašavaju takozvano Kosovo za šampiona demokratije i ljudskih prava. Mi nismo u takvoj poziciji da možemo da odstupimo od pregovaračkog stola - rekao je Starović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: