Autor: Informer.rs

07.07.2024.

21:15

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Tektonske promene u Francuskoj! Nakon završenih izbora, sledi građanski rat?! (VIDEO)

Advokat Nebojša Perović, ističe da je izlaznost u Francuskoj velika, ali i da je bezbednost te zemlje na niskom nivou zbog velikog priliva migranata.

- Izlaznost je veća nego što je bila u prvom krugu na izborima u Francuskoj, ali treba i sačekati kraj. Kod njih je posebni izborni sistem, jedinstven u svetu. Nije retkost da se pojedini kandidati povuku iz kandidature, jer žele da daju glasove srodnim strankama. Čuo sam da je Makron izgubio u svom gradu. Ovih dana su bile užasne poruke prema Le Penovoj. Spoljni dug Francuske je preko 3 milijarde evra, bezbednost ove zemlje je na niskom nivou zbog velikog priliva migranata. Marin Le Pen je rekla da je Kosovo i Metohija Srbija - rekao je Perović. 

Nebojša Damjanović, istoričar, objašnjava da se stavovi političara promene kada oni dođu na vlast, koliko god radikalni bili.

- Ne očekujem veliku promenu u francuskoj politici. Gospođa Le Pen i njen otac imaju veliko iskustvo. Kada se očekuje od nekih ljudi da imaju radikalne poteze, kada trebaju da daju plate i penzije, promene totalno svoj stav i ubeđenja kada dođu na vlast. Bilo ko da dođe na vlast on će da se bavi ekonomijom i ugrođenim pozicijama u Africi i na Pacifiku - tvrdio je Damjanović.

Informer

Radomir Počuča, Nebojša Damjanović i Nebojša Perović

Radomir Počuča, bivši protivterorista i učesnik rata u Donbasu, kaže da narod u Evropi dolazi do svesti kako se njima upravlja i dobija suverenističku svest.

- Imamo blok Istoka gde su se ključne zemlje Azije udružile i ključne su promene dedolarizacije u svetu. Sve što se događa je uzročno-posledična veza tih tektonskih promena. Francuzi su imali predsednike koji su bili marionete duboke države i jasno je da se povlače konci iza kulisa. Tumbanje se događa u skoro svim evropskim zemljama. Narod dolazi do svesti kako se njima upravlja i može se desiti da se vratimo na "fabrička podešavanja" i suverenističku svest. Da li će biti građanskog rata ili ne, ne znamo, ali ko guši mirne promene dobiće nasilne promene. Giljotina će raditi ako se ne bude slušao narod, ali ja nisam za prolivanje krvi - kazao je Počuča.