Autor: Informer.rs

08.07.2024.

09:18

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

(VIDEO) Brutalno kršenje Ženevske konvencije! Ukrajinci hladnokrvno kolju ruske zarobljenike! Čak su i zapadni mediji ostali u šoku!

Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin ističe da je proizvod mržnje prema Rusima u Ukrajini brutalno ubijanje zatvorenika.

- To ništa nije novo, ali je dobro što "Njujork Tajms" nakon toliko godina krvavog sukoba, piše o takvim stvarima. Ukrajina je razvila antirusku propagandu još od raspada Sovjetskog saveza. Zapad želi da ima samo demokratiju koju on nameće. Proizvod mržnje je brutalno ubijanje zatvorenika. Veličaju fašiste i naciste, a bore se protiv onih koji su oslobađali Evropu od nacizma - rekao je Šljivančanin.

Informer

Prema rečima pukovnika Šljivančanina bude se pojedinci, a oni znaju da regularna vojska ne pravi zločine i poštuju Ženevsku konvenciju.

- Civilizovani svet ne može da više ćuti na zlodela i zločine. Pravda nekad zakasni, ali dođe na kraju. Bude se pojedinci i oni znaju da regularna vojska ne pravi zločine i poštuju Ženevsku konvenciju. Ukrajince na silu vode u rat, pa onda ljudi padnu u depresiju i čine razne zločine. Međunarodni posmatrači su često stajali na pogrešnu stranu, što smo videli i tokom rata devedesetih u Jugoslaviji - kazao je Šljivančanin.