Autor: Informer.rs

08.07.2024.

09:58

Foto: Miloš Rafailović

TV

Sve je isto samo njega nema! Duh Mila Đukanovića i dalje iz senke huška na antisrpstvo u Crnoj Gori! (VIDEO)

Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore, ističe da je težak politički položaj Srba u Crnoj Gori i da je narativ Zapada da su Srbi uvek krivi.

- Region je uvek bio bure baruta i uvek smo živeli u tenziji. Kao i uvek imate taj narativ Zapada da su Srbi uvek krivi. Vrlo je teška pozicija Srba u Crnoj Gori, mi i kada pobedimo na izborima ne možemo da učestvujemo u vlasti. Uvek je neko bio prepreka ostvarivanju kapaciteta, ali nadam se da neće. Nejedinstvo Srba je bio problem i glasanje za NATO stranke, kao što je Spajićeva koji trči u Prištinu da čestita nezavisnost lažnoj državi - rekao je Dajković.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da se u Crnoj Gori i dalje vodi politika Mila Đukanovića, ali i da Crna Gora mora da bude u zajednici sa Srbijom.

- Politika Mila Đukanovića nije promenjena, sve je isto samo njega nema. Spoljno politički put Crne Gore je utaban i nije se promenio ni milimetra. Crna Gora je i dalje antisrpska država, jer je to prst u oku srpskom narodu. Protiv takvih stvari moramo da se borimo, jer polažemo svi pravo na Kosovo i Metohiju. Đukanović je to uradio, a to su nastavili Abazović i Spajić. Najprirodnije je da Crna Gora bude u zajednici sa Srbijom - kazao je Dajković.