Autor: Informer.rs

09.07.2024.

12:46

Foto: Masaha Bandjur

TV

Umesto vatrenog, teroristi sada koriste hladno oružje! Spasić tvrdi: U regionu vlada pomama za samostrelima! (VIDEO)

Nikola Šević, novinar hronike Informera, objašnjava uzroke zbog čega su napadači počeli da koriste hladno umesto vatrenog oružja.

- Neko ko radi u novinarstvu 15 godina, mene je mnogo iznenadilo da se ovaj napad desio hladnim oružjem. Nakon dva masovna ubistva u maju, kao odgovor države je bila akcija o predavanju nelegalnog i legalnog oružja, a predato je preko 100.000 komada oružja. Dosta tog opasnog oružja se sklonilo sa ulice. Terorista je pokušao da se bori protiv države sa onim što mu se tog trenutka "nudi". Krenule su neke priče o pooštravanju zakona za samostrel, ali i druga hladna oružja. Imali smo skoro i napad sekirom, što znači da se umesto vatrenog sada koristi hladno oružje - rekao je Šević.

Informer

Božidar Spasić, bivši pripadnik DB, podseća da se sedam dana pre napada u Beogradu, desio i napad  u Nemačkoj i to nožem.

- Nije korišćeno ovakvo oružje na ovim prostorima. Nakon teških i masovnih ubistva, sprovedene su mere države. Teroristi su vrlo prilagodljivi i mogu čak i da zaprete kamenom. Sedam napad pre napada u Beogradu, desio se napad i u Nemačkoj i to nožem. Žujević se veoma komotno ponašao tokom nošenja samostrela, a čak je i pokazao majci to - kazao je Spasić.

Informer

On dodaje i da je u regionu počela potražnja za samostrelima.

- Teroristi imaju baze kod jezera Gazivode, prema saznanjima. Čim je on pogodio policajca iz prve, znači da je bio uvežban. Nož koji je nosio terorista, to je standardna procedura za njih. Cilj mu je bio ubijanje više ljudi. Pretpostavka je moja da je hteo da izvrši tiho ubistvo i naše službe istražuju šta je bio pravi plan. Naglo je počela potražnja u regionu za samostrelima, ovakav jedan potez pravi domino efekat kod tih ludaka i terorista - tvrdio je Spasić.