Autor: Informer.rs

09.07.2024.

13:15

Foto: Masaha Bandjur

TV

"Sergej Lavrov je morao da me vadi iz zatvora, a u Iraku su pucali na mene "! Ispovest Srbina koji je obišao celu planetu! (VIDEO)

Viktor Lazić, advokat i putopisac, ističe da je majka bila jedan od razloga zašto je zavoleo putovanja, ali i mnogobrojne knjige i dodaje da stvarno važi "pričaj srpski da te ceo svet razume".

- Odrastao sam sa knjigama i stalno sam čitao, a moji preci su ih skupljali još od 18. veka. Od detinjstva putujem, ali u početku nisam voleo, ali me majka naterala da putujem i tako sam zavoleo putovanja. Napisao sam knjigu o Keniji, a inspirisala me je jedna devojka iz Afrike. Žene su najznačajnije što muškarac može da doživi u životu. Cilj putovanja su putopisi i knjige koje su bitne relikvije. Na putovanjima se sporazumevam na srpskom, jer većina naroda ne govori engleski, ali kada im pričam na srpskom uz gestikulaciju bolje me razumeju. Stekao sam mnogo prijatelja i ljudi me pozivaju u goste širom sveta - rekao je Lazić.

Informer

Naš sagovornik opisao je mnogobrojne dogodovštine na svojim putovanjima širom sveta.

- Ja nikada nisam ni mogao da izbrojim koliko sam zemalja obišao. Biram slučajno destinacije, a provedem barem mesec dana u svakoj zemlji, jer je tako najbolje da upoznate neku zemlju. Ja nekada krenem na jednu stranu, a završim na drugoj. Krenem ka Venecueli i završim na Sumatri. Najviše uživam u divljini i vulkanima. Bilo je neprijatnih situacija naravno, na primer pucali su na mene u Iraku, na moju "ladu", a u južnoj Osetiji su me zatvorili na pravdi Boga, pa je lično Sergej Lavrov morao da reaguje. Najlepše mesto na svetu su Visoki Dečani i zemlja Srbija. Jeo sam i pacove i zmije, ali sam jeo i pse - objasnio je Lazić.