09.07.2024.

22:34

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Demokratija je uništena! Zapad više nema ni ekonomiju, ni vojsku, ostala im je samo propaganda! (VIDEO)

Sociolog Slobodan Reljić rekao je da su vlade u Evropi imale agendu koja se ispostavila kao razlog propadanja Zapada.

-Ciljevi su im bili nerealni. Jedna stvar je bilo kada je pao Berlinski zid. Niti je Zapad bio dovoljno organizovan da Rusiju dovede do razbijeno stanje, niti je Rusija bila toliko uništena koliko je delovalo. Drugo je vezano za zelenu agendu. To je sve laž u tome. Laž nije jedino u bankarskim računima i pljački čitavog sveta. Deluje to lepo, hajde da živimo u prirodi, ali to nije cilj. Treće je taj problem sa migrantima. Zemlja koja ima veći pad od zapadne Evrope je Južna Koreja. Čitava Evropa je u katastrofalnom stanju, naročito sa LGBT populacijom koja vodi ka tome da se ne rađamo, a da vladamo svetom! Posledično dolazi do toga da se ta politika raspada. Sada imamo posebnu negaciju demokratije. Sve što se dešava na zapadu, dešava se u jednoj komplikovanoj situaciji. Taj veliki korporativni bankarski kapital praktično je likvidirao srednju klasu. Srednju klasu nemate nigde sem u Evropi- rekao je Reljić.

Informer

Slobodan Reljić

On je objasnio da u današnjoj demokratiji postoji problem što više ne postoji nikakva obaveza

-Danas je tako da su laži beskrajne. Ovaj Melanšon, kada bi ispunio što je rekao, on bi napravio Sovjetski savez. Tebe reč ne obavezuje ni na šta. On je govorio da Kosovo ne može da bude država. Ne postoji reč. Demokratija se zasnivala na reči. Posle je izbačena reč i sve je pretvoreno u sliku. Sve je postalo svejedno. Marin Le Pen bi verovatno završila kao u Italiji Meloni. Sad mi pričamo o korupciji na istoku. Fon der Lajen je naručila 11 vakcina. Niko ne zna koliko je milijardi to plaćeno. Ovaj sistem je ekonomski istrošen. Isplati se samo štampanje para, ništa drugo se ne isplati. U Kini je sve jeftinije. Mi zaboravljamo da je Francuska treća od pozadi najzaduženija država. Te zemlje već imaju projekciju da neće da budu u ropstvu. 37% imigranata u Velikoj Britaniji razmišlja da ide iz Britanije. Propaganda je najveća moć Zapada, ali to je sve ograničeno- rekao je Reljić.

Dopisnik Radio Beograda iz Pekinga Milorad Denda rekao je da je sve očiglednije da je reč o gubljenju strpljenja velike većine zapadnih građana sa politikama koje nemaju rezultat i koje vode u urušavanje opšte situacije u Evropi.

Informer

Milorad Denda

Preovlađujući trend Evrope jeste: dosta sukobljavanja, pređimo na dijalog! Ovde je reč o sukobu vlada i stvarne realnosti u Evropi. Već je opšte poznato da danas gotovo nikad u istoriji nije bilo tako malo učešća onih koji glasaju u donošenju odluka. Gotovo nikakvog uticaja oni nemaju. Pogledajte sistem u SAD-u. Sve odluke se donose u predsedničkom kabinetu. Za šta služi taj narod? Samo da zaokruži i da ne učestvuje u onome što ga se i te kako lično tiče? Vidim tu vrstu pobune odbačenih ljudi. Nema reči o demokratiji, već o elitama koje se tu postavljaju da izvršavaju naloge centara moći. Demokratija u izvornom smislu odavno je prestala to da bude. Svako ko se zalaže za sopstvene odluke, za odluke koje nisu naturene spolja se proglašava za desničara. Svako ko hoće da govori o suverenosti svoje zemlje, proglašava se za nekoga ko remeti harmoniju i red. Vidimo da ih negde proglašavaju fašistima i nacistima- rekao je Milorad Denda.

On je govorio o tome koje sve strategije koristi SAD kako bi suzbila napredovanje Kine i zadržala svoje svoju nadmoć.

-Na raznim mestima Kinezi pokazuju kako se vodi kognitivni rat protiv njih i kako se koriste socijalne mreže da bi se taj kognitivni rat što više raširio u Kini. Još 2015. godine pojavio se jedan članak u Americi gde je izneto šta treba preduzeti da se obuzda i zaustavi Kina: da se spreči uvoz čipova u Kinu, da se stave barijere na njihovu robu, da se militarizuje Južno Kinesko more i da se nastavi naoružavanje Tajvana. Vidimo kako se realizuje američka iluzija da ima nadmoć da se suprotstavi Kini. Sve što se događa: savezi, lanci prema Kini, sve se realizuje prema već dogovorenoj strategiji. Cilj je da SAD ne izgubi nadmoć koju je imala do nedavno- rekao je Denda.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: