10.07.2024.

16:35

Foto: Maša Banđur

TV

Vesli Klark udružen sa Kurtijem u mržnji prema Srbiji! U emisiji na CNN-u NATO agresiju iz 1999. nazvao "humanitarnom akcijom"! (VIDEO)

Novinarka Informera Zvezdana Jevtić rekla je da je u petnaestominutnom razgovoru na CNN-u Vesli Klark, zajedno sa Aljbinom Kurtijem pokazao ogromnu mržnju prema Srbiji.

-Klark se nekoliko godina unazad takođe tako oglašavao. On je na najstrašniji mogući način targetirao naš narod i našu zemlju. On je rekao da Vučić želi da želi da uspostavi veliku Srbiju i da uzme deo Kosova, što su strašne stvari, jer je Kosovo deo Srbije. Godinama unazad Amerika napada našu zemlju. Vesli Klark ima povezanosti sa lažnom državom Kosovom. On ima kompaniju na Kosovu koja se bavi iskopavanjem uglja. Nije samo Vesli Klark sa Kurtijem govorio loše o našoj zemlji. I Džozef Bajden se oglasio i rekao da je to bila humanitarna akcija kako bi se sprečilo etničko čišćenje na Balkanu. Predsednik Vučić prokomentarisao je reči Veslija Klarka i Bajdena i rekao je da nećemo biti pioni i plen kao što smo bili 1999. godine, ali da nećemo odustati o dobrim odnosima sa Amerikom- rekla je Zvezdana Jevtić.

Informer

Zvezdana Jevtić

Ona je rekla da je ovo sve sinhronizovano i jako dobro osmišljeno ko će da bude u ovom intervjuu.

-Amerika, jedna svetska sila se zakačila za nas. To je zato što naša zemlja sve više napreduje. To smeta Zapadu i Americi i zbog toga toliko strašnih napada. Mi se i pored svega toga okrećemo i Zapadu i Americi, ne okrećemo im leđa. Mi ipak idemo u korak s vremenom, u korak sa budućnošću. Oni nas gotovo svakodnevno targetiraju i vređaju. Ovo što je Kurti govorio su laži. Jedino je naš narod na KiM na svakodnevnom nivou ugrožen. On govori da su Srbi njima pretnja. Od kad je Aljbin Kurti premijer lažne države, mi imamo svakodnevna hapšenja i prebijanja. Zaista moram da napomenem da je Vesli Klark taj koji je ubijao 1999. godine. On je rekao da je ta "humanitarna akcija" prema našoj zemlji bila izuzetno blaga i da su pazili na civile. Strašno je licemerno to što sud u Hagu nije čak ni uputio poziv Vesliju Klarku da ga pita šta se to dešavalo 1999. godine. Iz naše zemlje su ljudi osuđeni na doživotne robije, a vidimo Bila Klintona i Veslija Klarka kako slobodno šetaju- navela je novinarka.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: