12.07.2024.

09:01

Foto: informer.rs

TV

Lažni genocid u Srebrenici služi zato da opravda NATO bombardovanje! Ispovest Marjana Rističevića kome je veliki deo porodice ubijen devedesetih godina! (VIDEO)

Narodni poslanik Marjan Rističević govorio je o tome zbog čega je izmišljen navodni genocid u Srebrenici.

-Ja sam podnosilac rezolucije o zločinu u i oko Srebrenice. Dva naroda koja su živela na istom prostoru međusobno su jedan drugome činili zločine. Osveta nije pravda! U osveti stradao je određeni broj Bošnjaka. Bošnjaci koriste svoje žrtve kao alat. Oni ne žale ni svoje ni srpske žrtve, već ih koriste u političke svrhe. Srebrenica im služi kao sredstvo. Oni svoj identitet gotovo stvraju na zločinu u Srebrenici tvrdeći da je to genocid. Navodnim genocidom u Srebrenici oni ruše Dejton, a tom galamom pokušavaju da prikriju tu činjenicu. Bećirović je još jedna majka Srebrenice, a to govorim u pežorativnom smislu. Izmišljanje genocida u Srebrenici služi i zato da opravda bombardovanje Srbije. Stručnjaci za genocid tvrde da genocida nije bilo, to tvrde samo političari- rekao je Marjan Rističević.

Informer

Marjan Rističević

On je komentarisao i govor Bećirovića koji je bio čisto antisrpski, huškački, u kom je pokušavao da predstavi srpski narod kao genocidan.

-U odnosu na njih, Srbija je vrednosno jako velika. Ja bih pitao Bećirovića šta je bio po nacionalnosti kada se rodio? Danas si musliman, sutra si Bošnjak... 1931. na prostoru te Jugoslavije koju su oni razarali, Srbi su činili 48% stanovništva. Kasnije su Srbi pali na 36%. Po pitanju BiH 1931. godine, pravoslavaca je bilo 44,5% stanovništva. 2013. godine, Srba je bilo 30%. Dakle, Srbi su značajno pali u stanovništvu. Iz tih podataka se vidi da je genocida bilo, ali nad Srbima! Moji roditelji potiču iz BiH, a ja sam rođen u Zemunu. Samo deo očeve familije se preselio ovamo. Majčina familija je u kompletu ostala tamo. Meni je ubijen stric 1992. godine, sahranjen je na Vidovdan. Ubijen mi je ujak u oktobru 1992. godine. Drugom ujaku je poginuo sin. Selo mog oca je spaljeno. Nekoliko staraca koji su tu živeli je likvidirano i nestalo je. Sad sam ja genocidan, a svi oni su demokrate!- rekao je Rističević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: