Autor: Informer.rs

12.07.2024.

18:00

Foto: Zoran Sinko

TV

Sarajevo i Zagreb iz straha vrše udare na Srbe! Zapad stameno stoji uz srbofobe i ratne huškače! (VIDEO)

Radovan Arežina iz SPS-a, kaže da se u regionu vodi bitka ko će biti veći antisrbin.

- Preko potreban je mir u regionu, da bi ekonomija nastavila da se razvija. Njihova politika je na istoj matrici već 30 godina i oni ne shvataju trenutnu geopolitičku situaciju. Ako želimo da pospešimo razvoj regiona, mi moramo da radimo na tome, pojedinci, kao što je Bećirović izjavama ne poziva na suživot i mir u regionu. Borba unutar njih se vodi, ko će biti veći antisrbin. Srpski narod ne želi rat - rekao je Arežina.

Naš sagovornik dodaje i da je srpski narod snažan i mudar i da je između ostalog to razlog zašto Zapad i pojedinci iz regiona žele da uklone naš narod.

- Crvena linija je dignuta rusko-ukrajinskim ratom. Narod koji je preživeo i turski kolac i austrougarski konopac, ne može da se slomi. Njih nervira naša mudrost, te ljude sa Zapada i pojedince iz regiona, koji bi želeli da nema Srba. Njihove namere su jasne . Kada bi Rusi ušli u Kijev, Bošnjacima ne bi falila dlaka sa glave ovde, a kada bi Rusi bili pomereni unazad, Srbima bi otišle glave - zaključio je Arežina.

Informer

Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da se narativ iz Sarajeva i Zagreba, bazira se na nipodaštavanju Srba, i da se plaše da će Srbi opet vladati svim tim prostorima.

- Međunarodna zajednica i predstavnici Bošnjaka nas vraćaju 29 godina unazad. Predsednik Vučić kada je otišao da pruži ruku u Potočarima, bio je linčovan. Obiman i istražan materijal u filmu o obmani u Srebrenici pokazaće pravu istinu činjenicama. Apsurd je da se dogodio nekakav genocid u Srebrenici i genocidne namere nije bilo. Narativ iz Sarajeva i Zagreba, bazira se na nipodaštavanju Srba, a oni imaju strah da će Srbi opet vladati svim tim prostorima, što nije namera našeg predsednika i države - kazao je Simić.

Mihajlo Janjić, analitičar, kaže da se Bošnjaci takmiče pod pokroviteljstvom Zapada, ko će biti veći antisrbin.

- Bošnjaci se takmiče ko će više da napadne Srbe. Oni imaju mentore sa Zapada, zna se čija je rezolucija o Srebrenici. Dogodio se strašan zločin danas na Petrovdan gde su ubijeni civili iz Bratunca. Slobodan je bio dečak koji je monstruozno stradao 1992. godine, vratio se po svog psa, a onda je monstruozno ubijen, bio je rasporen, a to je uradila jedna Albanka u prisustvu Nasera Orića - objasnio je Janjić.

Informer

Dr Radomir Pavlović lekar i autor knjiga o Srebrenici, navodi da su se dogodili stravični zločini nad srpskim civilima u okolini Srebrenice, kao i da postoje dvostruki aršini stradanja žrtava.

Naser Orić je predvodio jedinice koje su pravile etničko čišćenje Srba po selima oko Srebrenice. Mi sa terena znamo neke detalje koji su se dogodili tamo. Svedočili su svedoci o monstruoznim ubistvima i nedelima koje je počinio Orić na najvećim srpskim praznicima, ali on nikada nije procesuiran. Ne može bol majki da bude različit, da se slave bošnjačke žrtve, a da srpske budu zaboravljene i umanjene. Pokušavaju da ubiju našeg predsednika, a sad i narod, žele da uklone Srbe, ali i da nas optuže - objasnio je Pavlović.