Autor: Informer.rs

12.07.2024.

19:27

Foto: Tanja Andric

TV

Ruske snage zacrtale jasan cilj! Zapad drhti od Putinove osvete, dok je Bajdenu glava u oblacima! (VIDEO)

Igor Damjanović novinar i ratni reporter, kaže da je pitanje da li avioni F-16 mogu da poleću sa ukrajinskih aerodroma, jer su u dometu ruskih raketa, ali se i dotakao samita u Vašingtonu.

- Zapadni avioni ne mogu ozbiljno da promene stanje na frontu. Avioni F-16 su jako zahtevni i pitanje je da li mogu da poleću sa ukrajinskih aerodroma, jer su svi aerodromi u dometu ruskih raketa. Za svo ovo vreme Rusija nije uspela da napravi podzemne aerodrome, ali su tu hangari. Svetski lideri ne očekuju ništa ozbiljno od Bajdena, jer ne mogu da računaju na njega. Unutar Demokratske stranke vrše pritisak da Bajden odustane od kandidature - rekao je Damjanović.

Informer

Sreten Egerić iz Srpsko-ruskog centra "Majak", analizira stanje na frontu u Ukrajini, kao i operacije koje ruske snage uspešno sprovode.

- Cilj oružanih snaga Rusije je razdvajanje ukrajinskih snaga, tačnije severne grupe od južne. Rasecanjem te dve grupacije, ruske snage stvaraju mogućnost da biraju kuda žele da nastave ofanzivu. Raketni udari vazdušno kosmičnih snaga imaju za cilj proboj odbrane ukrajisnkih snaga i namenjeni su uništavanju taktičkih rezervi. Udara se po strategijskim objektima, aerodromima i magacinima. Ruske vazdušno-kosmičke snage su uspele da osujete plan NATO da dopremi nove avione Ukrajini - objasnio je Egerić.

Naš sagovornik dodaje i da prema podacima, preko 700.000 do 800.000 ukrajinskih vojnika je mrtvo.

- Zapad je obećavao Ukrajini raznovrsno oružje i opremu, sa kojom će doći čak i do Moskve. Oni su patološki lažovi. Prema podacima, preko 700.000 do 800.000 ukrajinskih vojnika je mrtvo. Liderstvo se vidi kod Viktora Orbana, koji kada je preuzeo kormilo predsedavajućeg Evropske unije, želi na miran način da reši sukob u Ukrajni. Da celo američko vazduhoplovstvo uđe u Ukrajinu, ne bi moglo da promeni situaciju u Ukrajini - rekao je Egerić.

Informer

Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine, navodi da za Ukrajinu, rat predugo traje, jer blizu 30.000 do 40.000 Ukrajinaca gine svakog meseca.

- U martu sam bio u Belgorodu gde je bila izložba o NATO bombardovanju Srbije, jer smo osetili na koži "blagodeti" Zapada. Svaki dan dva do tri puta su imali vazdušne uzbune, a intezitet se nije smanjio. Predugo rat traje za Ukrajinu, a blizu 30 do 40.000 Ukrajinaca gine svakog meseca. Da bi situacija bila potpuno apsurdna, Bajden je nazvao Zelenskog Putinom, dok ljudi ginu, to je samo iracionalna pojava - kazao je Kuzmanović.