Autor: Informer.rs

13.07.2024.

08:59

Foto: Tanja Andric

TV

U regionu se bruji o Srebrenici, a srpske žrtve su tabu tema! Krstić: Bećirović priča laži i besmislice! (VIDEO)

Nebojša Krstić, medijski stručnjak, ističe da  za razliku od Srebrenice o kojoj se bruji na sva zvona, stradanje srpskih civila je tabu tema i o tome se ne govori.

- Događaji oko Srebrenice su se dešavali oko Božića i tada su bili najstrašniji. Pokolj u Kravicama je odneo živote žena i dece. Nijedan predstavnik bošnjačkih političara i stranih predstavnika nije došao da oda počast žrtvama. Za razliku od Srebrenice o kojoj se bruji na sva zvona, stradanje srpskih civila je tabu tema i o tome se ne govori. Prethodne vlasti su se trudile da ne guraju prst u oko međunarodnoj zajednici, a za to vreme ovi drugi su multiplikovali zločine - rekao je Krstić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da postoji pokušaj nametanja kolektivne krivice Srbima, kao i to da Bećirović govori besmislice o Srbiji i našem narodu.

- Stalno su Srbi i srpske teritorije na udaru. Pokušavaju da obmane javnost da su Srbi kolektivno krivi. Neki nezavisni mediji, kažu da nije to kolektivna krivica, već kolektivna odgovornost, kolektivna odgovornost ne postoji. Uvek nas napadaju na velike praznike, kao što je Uskrs 6. aprila 1941. godine. Bećirović je za kratko vreme izgovorio ogromnu količinu laži i budalaština. Niko od zvaničnika nije pomenuo da nam je cilj Velika Srbija, čak i u vreme Tadića, a pre toga Miloševića - kazao je Krstić.