Autor: Informer.rs

13.07.2024.

22:31

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Englezi kontrolišu situaciju u Evropi, a Amerika je njen pendrek! Orban je pokazao papir koji dokazuje da je Soroš odgovoran za izbeglice u Evropi!

Đošić naglašava da su Amerikanci čekali pogodan trenutak da Ukrajini daju avione F-16, ali da to nikako nije rešenje.

- To je jedan odličan avion, ali za prošli milenijum. To više nije avion koga se treba plašiti. Amerikanci zapravo nemaju odgovor na ruske avione. Iz Belgije i Holandije će doći dvadesetak aviona, preko Rumunije, što je jako loše za nju. Nikad lovac nije rešavao rat, u smislu da se tu nešto bitno menja. Englezi drže kompletnu situaciju u Evropi. Amerika je engleski pendrek. Amerika ima 119 baza u Nemačkoj. Nemačka je, bez obzira na sve, tehnološka sila. Ostali, pogotovo Poljaci, ne mogu ni vodu da im nose. Antagonizam između Engleza i pravoslavlja je krenuo kada je odatle isteran i poslednji pravoslavac. Najpopularnije ime u Donbasu je Alan jer su ti Alani došli iz Engleske. Mi treba da shvatimo da nemamo prijatelja u okruženju. Ja se nadam da će neko da smogne snage i uveze Suhoj-35. Bez obzira šta mi mislimo o Titu, on je izgovorio jednu rečenicu: Spremajmo se kao da će sutra biti rat, a živimo kao da će sto godina biti mir. Kad nestane ćirilica, nestaće i srpstvo. Mi nismo imali logore za decu, a ni za odrasle. Svi mi koji smo pravi Srbi treba da se ponosimo što smo to što jesmo - kazao je Đošić.

Informer

Miloje Pršić

Pršić ukazuje na činjenicu da Zapad insistira na tome da rat što duže potraje, kao i da će nastaviti da insistiraju.

- Na jednoj strani imate odbijanje bilo kakvih razgovora o miru, a na drugoj ponude da se to što pre završi. Orban je prvo otišao u Kijev, pa Moskvu, pa Peking, a sad i u Ameriku. On stvarno dobronamerno čini neke poteze i glasno i jasno stavlja do znanja da neće podržati naoružavanje Ukrajine. Njegov postupak je naišao na jednu opštu osudu Evropske unije i svih pripadnika NATO pakta, naročito predsednika tog saveza. Kad govorimo o svemu ovome, ovo može biti jedan trik. Na početku je krenula podrška Ukrajini, dali su im neke rakete, pa su im onda dozvolili da njima dejstvuju van svoje teritorije. Sad su na red došli avioni F-16. To je avion koji je pre 40 godina uveden u naoružanje. Za to vreme je bio zbilja dobar avion. To nikako ne može da bude nikakav bauk za rusku protivvazdušnu odbranu. Ni govora o nekom prelomnom momentu koji će da preokrene tok rata u Ukrajini. Orban je, koliko juče, izašao s jednim dokumentom, koji direktno citira Soroša koji je kriv za izbeglice u Evropi. To je bio njegov plan o menjanju demografske strukture u Evropi. Evropa je ta koja ne može da digne glavu od prevelikog uticaja Sjedinjenih Američkih Država. Rusija neće i ne sme da izgubi. Ovako kako se ponaša Zapad blago klizi ka nuklearnom okršaju - naveo je Pršić.