Autor: Informer.rs

15.07.2024.

15:08

Foto: Masha Bandjur

TV

ŽESTOK OBRAČUN U PRVOM INFO MEGDANU! Prštalo na sve strane, brutalna rasprava o atentatu na Trampa! (VIDEO)

Nova emisija Info megdan, donosi potpuno nov ugao viđenja sukobljenih strana, koje se nadmeću u velikoj i neizvesnoj debati. Voditelj je bio Milivoje Mili Čolić, estradni filozof, a gosti u ovom obračunu bili su Stevica Deđanski, politički analitičar i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

Žestoku debatu o atentatu na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, pogledajte u videu ispod:

Dok sa druge strane, Darko Obradović ubeđen je da duboka država ne postoji, ali i da je Trampovo zagovaranje oružja jedan od uzroka atentata.

- Počinilac je poznat, a termin duboka država ne postoji. To je samo termin koji se koristi za neke komplikovane događaje i tragedije. Nije čudno da se ovo desi u Americi, jer su tamo atentati učestali. Bezbednosna služba na Trampovom skupu je podbacila. Snajperski objektivi su bili podešeni preko 500 metara. Tramp je zagovornik oružja, a sada mu je došlo glave to što je hteo liberalizaciju oružja i posebno to što je puška AR-15 bila popularizovana u njegovoj kampanji - tvrdio je Obradović.

Informer

Prema njegovim rečima, nema mesta za zavere i da se Trampu sve obilo o glavu, ali i da postoje dva medijska Trampa u Srbiji i Americi.

Ovaj pucač je usamljen slučaj. Ovde nema mesta za zavere, jer je nemoguće da se 150 ljudi iz obezbeđenja organizovalo da napravi zaveru protiv Trampa. Nisko obezbeđenje i propust se desio i kada su pucali na Fica, ali i kada je Makron ošamaren. Sada vi možete praktično da kupite pušku i da odete da pucate na nekoga, takva se atmosfera pravi. Trampu se sve obilo o glavu. Postoje dva Trampa, jedan je u Srbiji, a drugi je u Americi. Srpski Tramp je mirotvorac, pomirio bi se sa Putinom, očuvao bi mir, rasparčao bi NATO. Tramp je specifičan za američku, a ne svetsku politiku - ocenio je Obradović.

Informer

Stevica Deđanski ističe da Tramp nije započeo nijedan rat i vodi slobodnu politiku, pa zato predstavlja pretnju za one koji žele Treći svetski rat.

- Postoji mnogo drugih okolnosti, osim puške u kampanji. Svi lideri koji vode drugačiju slobodnu politiku, našli su se na udaru. Tramp je antisistemski kandidat, koji svojim zalaganjem i pričom želi da vrati Ameriku tamo gde joj je mesto. Takođe, Tramp nije započeo nijedan rat, zbog toga i mnogih drugih stvari, Tramp predstavlja veliku pretnju za centre moći koji žele rat i to Treći svetski rat - objasnio je Deđanski.

Informer

On dodaje i da Bajden nije potpuno nesposoban, ali da ne može opet biti predsednik Amerike, ali i to da je loše indukovati mržnju u društvu.

- Bajden ne vodi Ameriku. Bajden nije potpuno nesposoban, ali ne može opet da vodi Ameriku. Svi pozivaju na pomirenje, a ko je zapravo napravio podeljeno i indukovano društvo. Trampa će jedino zaustaviti ako ga ubiju, a druga ideja je da ga zamene. Loše je indukovati mržnju u nekom društvu, jer to ima loše posledice. Kod nas postoji slična situacija, s tim što su mrzitelji u manjini, a ne pola-pola kao u Americi - zaključio je Deđanski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: