Autor: Informer.rs

17.07.2024.

16:15

Foto: Masha Bandjur

TV

Potpuni haos u emisiji Informera! Gosti zaratili, pitanje podelilo i publiku, a pale i teške reči (VIDEO)

Da li je abortus ubistvo? Da li se plod smatra živim bićem? Na ova pitanja, kao i brojna druga usko povezana s njima Informerovi gosti su davali svoja, u najmanju ruku, različita mišljenja. Između njih je izbio pravi verbalni "atomski rat", padale su i teške reči, a atmosfera se u jednom trenutku toliko usijala da su se u raspravu uključili i ljudi iz publike.

Ovaj intenzivni sukob stavova pogledajte u video-snimku u nastavku teksta:

Informerova urednica naglašava da bi abortus apsolutno trebalo da bude ekskluzivno pravo svake žene.

- Abortus bi, s obzirom na prava koja generalno postoje, trebalo apsolutno da bude ekskluzivno pravo žene. Ne smatram da je najbolje rešenje, niti smatram da bi tako nešto, ako ne treba, trebalo da se dogodi, ali smatram da žena ima pravo da ga izvrši ako je potrebno. Plod se ne smatra živim bićem do neke pete ili šeste nedelje, dok se ne čuju otkucaji srca. Kako to može da se smatra ubistvom? - istakla je Al Sattaf.

Informer

Masha Bandjur

Teolog, s druge strane, abortus karakteriše kao, ne samo ubistvo, već njegovu najmonstruozniju moguću varijantu.

- Pravo svakog od nas je slobodna volja. Da li ćemo nešto da uradimo ili nećemo. Ono najveće što je bog dao čoveku jeste sloboda. Ako neko želi da bude lopov, može da bude lopov, pa i ako žena želi da ubije, ona može da ubije. Da li je abortus ubistvo ili nije? Ne samo da jeste, nego je i najgnusnije, najgore i najmonstruoznije ubistvo. Zašto? Zato što ubijamo nekoga ko ne može da se brani. Ubijamo malo biće i telu žene koje nije želelo da se tu nađe - poručio je Stojković.