Autor: Informer.rs

17.07.2024.

16:11

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TV

Tramp regrutuje svoju "vojsku"! Postaje heroj Amerike, globalisti u ogromnom problemu! (VIDEO)

Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost, objašnjava da siromašni slojevi biraju Trampa, jer je on na neki način heroj radničke klase.

Ekonomija je Trampu na prvom mestu. Izbor Vensa je pametan, jer je on senator iz Ohaja. Siromašni slojevi biraju Trampa, jer je on na neki način heroj radničke klase. Uveren sam da će na predstojećoj potpredsedničkoj debati biti jako, jer je i Kamala Haris jak govornik. Tramp vezuje i starije i mlađe generacije - rekao je Olujić. 

Informer

Andreja Lović politikolog, kaže da je atentat na Trampa odjeknuo u Nemačkoj, ali i kaže da globalisti gube podršku, kao što je Šolc.

- Olaf Šolc će posetiti našeg predsednika u Beogradu. Odjeknulo je u Nemačkoj taj pucanj na Trampa. Protivi se podršci Ukrajini i globalistima, ali i odnosima Bajdena prema Moskvi. Sve to utiče na Nemačku, a Šolc nema podršku svojih građana. Migrantska kriza je takođe bitna tema u Nemačkoj - istakao je Lović.

Aleksandar Đuričić, advokat i politikolog, govori o tome da Tramp ima veliku podršku, kao i to da su globalisti su pod strepnjom.

- Spoljna politika, nacionalna bezbednost i vojska su teme današnjeg skupa u Milvokiju. Nove snage stoje uz Trampa, J.D. Vens, Elon Mask i mnogi drugi. Globalisti su pod strepnjom, ali juče smo videli da su Niki Hejli i ostali imali. Tramp će imati retoriku mira i civilnosti, a J.D. Vens će imati politiku agresivnosti - rekao je Đuričić.

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost, ističe da je američko društvo u krizi zbog te velike podele.

- Pokušaj atentata se desio, ostavlja duboke posledice, jer vidimo da je društvo podeljeno. Američko društvo je u krizi zbog te velike podele. Zapaljiva retorika je opasna i ne treba voditi politiku mržnje. Postoje zamagljeni umovi koji sprovedu tu mržnju u delo - naveo je Barac.

Informer

Veljko Jovanović iz SNS, navodi da Srbija mora da ima veće partnerske odnose sa Amerikom, ko god bio predsednik.

- Pre svega trebamo da budemo ponosni što je naš predsednik osudio nasilje i atentat. Država Srbija nema negativne stavove prema Americi, imamo diplomatske odnose i prijateljske još od vremena Tesle i Pupina. Moramo da imamo veće partnerske odnose sa Amerikom, ko god bio predsednik - kazao je Jovanović.