Autor: Informer.rs

17.07.2024.

19:14

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Šok tvrdnje: Atentat na Donalda Trampa režiran?! Bajden zbog jednog poteza doživeo potpuni debakl! (VIDEO)

Aleksandar Pavić, politikolog, navodi da Amerikanci ne mogu nikome da garantuju bezbednost.

- Što se tiče samih Amerikanaca, oni ne mogu da garantuju bezbednost jednom od dva predsednička kandidata, pa kome oni mogu da garantuju bezbednost - rekao je Pavić.

Saša Adamović, autor knjige "Efekat Tramp", tvrdi da je atentat na Donalda Trampa namešten.

Smatram da je ovaj pokušaj atentata namešten. Nije bilo atentata na Trampa, ono je bio fantastično izrežiran rijaliti koji treba da napravi od Trampa heroja. Ova fotografija podseća na onu sliku sa Ivo Džime. Uvek treba pratiti kod ovakvih događaja one prve vesti, pre zvaničnog narativa. Bilo je dovoljno orkestrirati pucnjavu, nesrećni mladi je bio žrtveno jagnje. Ja sam dugogdišnji pristalica Donalda Trampa, znam da su mu ukrali izbore - rekao je Adamović.

Informer

Prema rečima Adamovića, Tramp je uspeo da preživi sve napade i neuspehe, ali isto tako da su cionisti veliki donatori republikanske stranke u SAD.

- Treći mandat Obame je zapravo mandat Džoa Bajdena, on je njegova produžena ruka. Tramp je izgubio 2020. godine, a tada je Tramp kritikovao Netanjahua. Tramp je uspeo da preživi da izgubi, da bude ukinut na mrežama, da dominira strankom. Vodeći cionisti u SAD, su mega donatori republikanske partije - zaključio je Adamović.

Igor Ivanović, pisac i publicista, ističe da postoji mogućnost da je atnetat na Trampa namešten, ali i da je Tramp imao mnogo sreće.

- Nemoguće je da sa daljine koja nije mala, gađa vas baš u uvo. Ovi događaji budu uvek između dve oprečne istine. Postoji mogućnost da je ovo namešten atentat, ali isto tako mogućnost da je Tramp imao ludu sreću. Sve ovo deluje pomalo čudno, iako Amerika ima tradiciju ubijanja predsednika. Kada pogledate atentat na Kenedija i tamo je bila čudna atmosfera - kazao je Ivanović.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je predsednička debata bila autogol za Bajdena.

- Cilj Izraela je da očisti pojas Gaze. Izraelu odgovara da se Tramp vrati na čelo predsednika. Bajden je doživeo debakl u debati. Bio je jasan ishod debate, kada smo videli zdravstveno stanje Bajdena. Bajden je doživeo autogol, ali i pored toga nastaviće kandidaturu. U mnogim državama se zna ishod država. Tramp gubi sigurno u LA i Njujorku - objasnio je Ivanović.