Autor: Informer.rs

18.07.2024.

09:01

Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

TV

Ubistvo policajca u Loznici je još jedan teroristički čin! Svakodnevno u svetu imamo neki nasilnički akt povezan sa politikom! (VIDEO)

Srbljanović naglašava da Srbija, nažalost, ne može biti izolavana od nekih dešavanja, kao što su teroristički napadi, koja se dešavaju u svetu.

- Ubistvo policajca u Loznici od strane nekih albanskih državljana je još jedan teroristički čin. Atmosfera koja se stvara u medijima i u društvu može da dovede do nekih događaja za koje smo misli da su nemogući u današnje vreme. Ne možete ostati izolovani od nekih dešavanja koja se danas događaju u svetu. Naša južna pokrajina je decenijama bila plodno tlo za te terorističke organizacije. Imate i na prostoru centralne Srbije dosta takvih organizacija, posebno na jugu. Vidimo kako u svetu prolaze ti konzervativni, tradicionalni, političari. Ono što se desilo Robertu Ficu je poruka svim slobodarskim liderima u svetu kako mogu da prođu. Mađari su objavili da je sprečen pokušaj atentata na Viktora Orbana. To je slanje poruke svima onima koji su spremni da se suprostave tim neoliberalnim, levim, strujama - navodi Srbljanović.

Informer

Nikola Perišić

Perišić poručuje da nedavna dešavanja ukazuju na to da je neophodno podići bezbednost na najviši mogući nivo.

- U narednim danima ćemo imati više informacija i to (ubistvo policajca u Loznici) bolje analizirati, ali je poražavajuće što gotovo na svakodnevnom nivou, na globalnom nivou, imamo neki nasilnički akt koji je vezan sa političkim delovanjem. Vidimo da je taj vid terorizma došao i na naše prostore. To upozorava da bezbednost mora da se podigne na najviši mogući nivo i da se radi na prevenciji svega toga. Ono što je najveći problem je što se oni sprovode u trenucima kada postoji najmanja mogućnost da se to desi. Mislim da će to i dalje biti samo pojedinačni slučajevi, a kad dođe do smirivanja geopolitičkih odnosa to može da se oslika na manje radikalno delovanje pojedinaca. Odgovornost najvećih političkih lidera u svetu je na visokom nivou. Treba sve ovo što se dešava mnogo ozbiljnije da shvate - istakao je Perišić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: