Autor: Informer.rs

18.07.2024.

09:30

Foto: Maša Banđur

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Kumer kaže da Iran ima nameru da pravno goni Trampa zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija koje se dogodilo pre četiri godine.

- Ubistvo Sulejmanija desilo se 2020. godine i iransko rukovodstvo jeste obećalo osvetu, ali meni je malo čudno da je to sada objavljeno. Oni su se, naravno, odmah ogradili, da to ne bi izgledalo baš tako upadljivo. Iranci kažu da će oni to rešavati pravni putevima. Oni su podneli tužbu protiv Trampa i njegovog savetnika Džona Bolta, kao i protiv Majka Pompea. Kako se ovaj propust desio ako je tajna služba imala tu informaciju (o umešanosti Irana) pre atentata? Predsednik Irana spada u tu grupu reformista. To njemu daje mali manevarski prostor jer politiku Irana vodi vrhovni vođa Hamnei. Iran ima velike ekonomske probleme zbog višegodišnjih sankcija. Iran je najveća noćna mora Izraela - rekla je Kumer.