Autor: Informer.rs

18.07.2024.

10:01

Foto: Maša Banđur

TV

Bošnjaci hoće da sruše i ovo malo mira i stabilnosti sačuvanih nakon ratova! Od potpisivanja Dejtona je jasno da ne žele da grade državu kako je dogovoreno! (VIDEO)

Cicović ističe da je od potpisivanja Dejtonskog sporazuma jasno da Sarajevo nema nameru da radi na onome što je tada dogovoreno.

- Kad je u pitanju pristup rešavanja problema na ovim prostorima, kad je u pitanju Sarajevo ili takozvano Kosovo, nije u pitanju ništa novo niti nešto što treba da nas iznenadi. Na prostorima i jednih i drugih ne stanuje pravo niti pravna norma. Nije to za nas veliko iznenađenje, jer kad prihvatite  takav kolonijalni status, onda ste svesni da oni koji vas podržavaju to ne čine zbog vas, nego zbog svojih geostrateških interesa. Maske su potpuno pale. Otkako smo potpisali Dejton, nama u Republici Srpskoj je bilo potpuno jasno da političko Sarajevo ne želi da gradi Bosnu i Hercegovinu onako kako smo se dogovorili - rekao je Cicović.

Informer

Ljuban Karan

Karan naglašava da je glavni cilj Aljbina Kurtija izazivanje sukoba između Srbije i snaga KFOR, a samim tim i NATO paktom.

- Ovde je sada potpuno očito da se strani interesi opet žestoko prepliću ovde na Balkanu, a stranci pokušavaju da zloupotrebe one koji mogu da bi napravili nekakav haos kao što su pravili i ranije. Kurti pokušava svim sredstvima da uvuče Srbiju u sukob sa KFOR-om, a to znači i sa NATO paktom. Međutim, bošnjački politički vrh mi uopšte nije jasan. Ništa nisu naučili iz naše bliske istorije, tako tragične. U ovoj situaciji, kada se formirala Bosna i Hercegovina, nakon ratova i to malo mira i stabilnosti što je sačuvano oni, po nečijem nagovoru, hoće da sruše - kaže Karan.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: