Autor: Informer.rs

18.07.2024.

10:35

Foto: Maša Banđur

TV

Vučić smeta svima u okruženju jer je pomerio granice integriteta! Kome smeta što se ne odričemo braće preko Drine? (VIDEO)

Belić postavlja pitanje zašto se Svesrpski sabor i sve u vezi s njim spominju u negativnom kontekstu.

- Država je adekvatno odgovorila u slučaju izraelske ambasade i nema razloga da se sumnja u to da će adekvatno odgovoriti i u budućim slučajevima. Svesrpski sabor i sve što ima veze sa tim se spominje u negativnom kontekstu. Očigledno nekome smeta što se ne odričemo naše braće preko Drine. Kako su glasniji napadi u Bosni, tako postaju i ovde, sa raznih strana. Onda kreću napadi na porodicu i teška satanizacija. Nisam čuo da neko predlaže šta bi uradio umesto Svesrpskog sabora, a da je korisno za ovu zemlju. Voleo bih da čujem i od većeg dela opozicije u Srbiji i od tih nekih u regionu kako da dođemo do pomirenja, a da to nije neko ucenjivanje Srbije. Kako da umirimo Aljbina Kurtija i sve ono što se dešava na prostoru Kosova i Metohije - ističe Belić.

Informer

Bratislav Jugović

Jugović zaključuje da je Vučić pomerio granice u smislu integriteta.

- Vučić će im biti kriv i ako padne grad. Kad gledate kroz istoriju, svako ko je imao uticaj na promene granica na Balkanu, završio je tragično. Ovog puta ćemo imati izuzetak. Neko je pomerio granice, ne u teritorijalnom smislu, nego u smislu integriteta, a to je Vučić i neće završiti tako. On je neko ko se rukuje i sa predsednikom Kine, jedini lider koji nije dozvolio da se uvedu sankcije Rusiji, prijatelj je brojnih evropskih lidera. On je pomerio granice u smislu integriteta. Političari sa Balkana obično idu u ambasadu, eventualno Brisel, po domaći zadatak, a ovde je Vučić partner moćnicima u svetu. Takav, svima smeta. Pogotovo u okruženju - kaže Jugović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: