Autor: Informer.rs

19.07.2024.

09:31

Foto: Zoran Sinko

TV

Ubistvo policajca je pucanj u svakog građanina Srbije! Cilj svakog teroriste je slanje poruke narodu! (VIDEO)

Borovčačin ističe da je ovaj napad "pucanj u sve građane Srbije".

- Radi se o čoveku koji je ubica. Šta ako je suština ove priče zaista njegov prelazak u Bosnu? Zašto je morao baš tom rutom da se kreće? Sve je povezano toliko duboko i neverovatno mi je da neko negira da je ovo teroristički akt. Ovo je napad na državu. Ovo je pucanj u nas, u svakog građanina Srbije. Mi moramo imati bezbedonosnu kulturu. Ovo je jedna ciljna, sistematski urađena akcija s motivom koji ćemo tek da otkrijemo. Naše službe bezbednosti rade ozbiljno. Sistem mreže saradnika je jako razvijen - navodi Borovčanin.

Informer

Uroš Šuvaković

Šuvaković konstatuje da je namera svakog teroriste slanje poruke da niko nije bezbedan dok on ne ostvari svoj zacrtani cilj.

- Kosovo i Metohija su, zapravo, stvoreni kao lažna država Kosovo iz razloga, između ostalog, da bi služili i te (terorističke) svrhe. Dik Marti je u svojoj knjizi pisao da je Bondstil jedna od baza iz koje se vrši distribucija droge koja stiže iz Avganistana. S jedne strane imate trgovinu droga, jer je zapadnu Evropu neophodno snabdevati njom. S druge, terorističku aktivnost. Terorista za cilj ima da pošalje širokoj javnosti neku poruku. Poruku da niko nije bezbedan dok on ne ostvari neki svoj cilj, koji je uglavnom političke prirode. Tu može da postoji i neki element verskog fundamentalizma. Vrlo je moguće da je akt bio planiran da bude izveden s one strane Drine, a da je izveden s ove - kaže Šuvaković.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: