Autor: Informer.rs

19.07.2024.

10:32

Foto: Zoran Sinko

TV

Protiv Srbije se vodi hibridni rat iz tri pravca! Vučić se bori na najbolji način - istinom! (VIDEO)

Đorđević naglašava da se već godinama unazad dešavaju neprestani napadi na Vučića u cilju slabljenja države.

- Mislim da je vreme da kroz određene mere kažemo čemu u ovoj državi moramo stati na put. Imate neke napade na Vučićevu porodicu, a to mislim da treba da bude crvena linija. Od 2016. je na snazi hibridni rat protiv Srbije. Njegovi rezultati su, zasad, neuspešni. Šta je cilj ovog hibridnog rata? Moje mišljenje je da to ide u neka tri pravca, odnosno iz tri centra moći. Jedan je onaj koji ne želi Srbiju u Evropskoj uniji, drugi koji ne želi saradnju sa Rusijom i Kinom, a želi da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji i prizna nezavisno Kosovo i treći je onaj koji ne želi ekonomski razvijenu Srbiju. Širenje polu-informacija i laži o Srbiji je nešto što je danas evidentno i nešto što postoji. Kako se izboriti s tim? Najbolji način je istina, a to predsednik i radi - izjavio je Đorđević.

Informer

Miša Vacić

Programu su se pridružili i lider Srpske desnice Miša Vacić i analitičar Dejan Vuk Stanković.

- Otvoreno kasapljenje u vidu karikature je nešto što je ravno giljotini u Francuskoj revoluciji. Ne mislim da je pitanje samo specijalnog rata već psihopatska ličnost tih ljudi. Postoji deo našeg naroda koji mrzi svoju zemlju više nego bilo koji strani neprijatelj. Sloboda govora je neprikosnovena stvar, ukoliko se radi o govoru. Međutim, ovde nema samo govora, nego čiste mržnje - poručuje Vacić.

Informer

Dejan Vuk Stanković

Stanković primećuje da ovo nije prvi put da se nešto ovakvo dešava, budući da je Vučić, kako je rekao, meta kampanje moralnog blaćenja još od dolaska na vlast.

- Ovo je samo produžetak te kampanje koja se vodi i karikaturama. Ako gledate poruke ove karikature, ovo je prikazivanje Vučića kao čoveka antivrline. Ovo je jedna vrsta izrugivanja čiji je cilj da Vučića prikaže kao nešto što je suprotno dobrom. Negativna, opsesivna, agresivna kampanja. Ovo se ne dešava prvi put. Ova kampanja moralnog blaćenja Vučića traje od trenutka kad je on preuzeo vlast. Radar se ranije zvao NIN - ističe Stanković.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: