Autor: Informer.rs

19.07.2024.

13:10

Foto: Zoran Sinko

TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)

Radun konstatuje da Bajden "možda i jeste pozitivan na koronavirus", ali da to "nije pravi razlog njegove izolacije".

- On je politički izolovan posle neuspešnog atentata na Trampa. Pre toga se pokazalo da ne može da mu parira u debatama. Tramp nije mnogo mlađi od Bajdena, ali je vitalniji. Oni puštaju probne balone i vrše pritisak na Bajdena da se povuče. Sve govori da će on da izgubi izbore. To kažu čak i mediji koji su ga uvek podržavali. Pelosijeva je rekla da je kazala Bajdenu da ne rizikuju samo poraz na izborima, već i da gube većinu u Senatu i u Kongresu. Predsednik bez većine u oba doma ne može da izgura svoju većinu - kaže Radun.

Informer

Aleksandar Gajović

Gajović kaže da ga od toga da li je Bajden zaista zaražen ili ne, mnogo više zanima kako će se demokrate izjasniti 21. jula kada budu morali da donesu odluku da li su za svog aktuelnog predsednika ili nisu.

- Mene mnogo više zanima naredni ponedeljak, 21. jul, kada će demokrate morati da se izjasne da li su za aktuelnog predsednika ili ne. Za Bajdena se tvrdi i sasvim je izvesno da on zaista ima koronavirus, ali to ničim dosada nije dokazano. Nemamo ni medicinski tim, ni bilo koju zdravstvenu organizaciju koja bi to potvrdila. Za Bajdena i demokrate je možda ta jedna situacija bolja, jer ovaj neuspešni atentat na Trampa njemu dao jednu kratkoročnu prednost u trci za predsednika. Naravno da demokrate neće sedeti skrštenih ruku, već će pokušati nekako da nadoknade tu Trampovu prednost. Ovo sa kovidom, možda jeste, možda nije dobar potez, ali za mene je više paradoksalan. Ne isključujem mogućnost da je zaista zaražen, ali mi je na ivici naučne fantastike i lično ne verujem - poručuje Gajović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: