19.07.2024.

16:56

Foto: Foto: Zoran Sinko

TV

Serijski ubica pušten iz zatvora zbog dobrog vladanja! Upravnik znao da se terorista nikada neće predati policiji! (VIDEO)

Blažo Marković iz "Novi ljudi, nova snaga Srbije" rekao je da policija svoj deo posla na ovaj način treba da radi.

Informer

Blažo Marković

-Ne trebamo ih u životu ostavljati jer ne zaslužuju da žive. Pitanje je koje je on zadatke imao. Sposobni smo, imamo najsposobniju policiju, ova država je bezbedna što se toga tiče. Ovim što je sada urađeno pokazujemo da smo snažni. Već sutra ne treba o tome da se priča. Sve je završeno. On je ostao izolovan i samo je pitanje momenta kada će da izađe. Kada se javio uživo, tu je već njemu bio kraj. Ponosan sam na svoje kolege. Ovo već sutra treba da ude ad acta. Policajci u buduće moraju da nose prsluk. Policija sva treba da se obuče u prsluke, a pogotovo granična policija. Nećemo da pravimo paniku, ali važno je da ne dođe do ovakvih slučajeva. Taj mladić je godište moga sina. Ne treba nam više ovakvih slučajeva da policajci ginu. Pooštriti ovlašćenja koja imaju policajci. I sudija i tužilaštvo treba da stane uz policiju. Ovu priču polako treba da zatvaramo i da dođu stručnjaci da pravimo zakon. Nemojte da obraćate pažnju na žandarmeriju, oni su druga priča- rekao je Blažo Marković.

Milan Čavić, iz Centra za društvenu stabilnost komentarisao je saučesnike šiptarskog teroriste koji su Srbi. 

Informer

Milan Čavić

-Da su oni imali malo savesti znali bi da rade sa teroristom. Sa 16 godina je postao kriminalac i vi sa takvim čovekom ostvarujete saradnju. Treba ići na izmene zakona. U Americi kada policajac prilazi vozilu, on pipne vozilo kako bi ostali otisci. Pravilo je da vozač mora da drži ruke ispred sebe i tako sedite. Kada policajac vidi da je situacija pod kontrolom, onda kreće dalji razgovor. Ta cena više ne sme da se plaća. Moramo da izmenimo zakon kako se više ne bi dešavale ovakve stvari. Bivši upravnik zatvora izjavio je da je on stalni begunac i podvojena ličnost i da kao takav neće hteti da se preda. U tim porukama je evidento da je osoba takvog karaktera bila spremna da ubije više lica. Čoveka koji je ubio pet lica puštaju za vikend iz zatvora zbog dobrog vladanja. Da li ima veze baš ovaj trenutak kada dolazi Olaf Šolc i kada postoje tenzije u BiH- rekao je Čavić.

Advokat i bivši pripadnik DB Radiša Roskić, rekao je da postupak izvršioca ovog krivičnog dela u tri elementa ima karakteristike terorističkog akta.

Informer

Blažo Marković Milan Čavić Radiša Roskić

-Lišen je života predstavnik državne vlasti, korišćeno je vatreno oružje i uznemirena je javnost. Saznajemo da je centar bio u Mladenovcu, da je drugi krak bio u Bjeljini. Ekstremista je pušten na vikend iz zatvora gde je bio na izdržavanju vrlo duge vremenske kazne. Njegova porodica je izjavila da mu je ovo peto ili šesto ubistvo. Mnogo bi gora nesreća bila da je kod njega pronađen pištolj sa državnim oznakama Republike Srbije. Osnovna naredba je bila da se begunac liši slobode. On je pucao na policiju. Posle prvog ispaljenog hica prema bilo kom policijskom službeniku postoje svi zakonski razlozi da se puca. Po statistici kojom raspolaže kancelarija UN za borbu protiv kriminala pokazuju da se slučajevi potere za beguncima u beznačajnom procentu završavaju suđenjem. Uglavnom se završava tako što izvršioci krivičnih dela budu lišeni života- rekao je Roskić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: