Autor: Informer.rs

21.07.2024.

10:04

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

(VIDEO) Litijum je prilika za Srbiju! Evropi su potrebni naša snaga i stručnjaci!

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović istakao je da su Evropi potrebni domaći stručnjaci.

- Rudarenje litijuma ima svoje probleme, ali politički i ekonomski uz održavanje ekologije, dobijamo priliku da ostvarimo određene ciljeve među kojima je i povećanje BDP-a. Evropa je uhvatila korak da joj trebaju Srbija i njeni stručnjaci. Srbija je prepoznala na koji način i sa kim treba da razgovara bez da se uništavaju njena dobra i potencijal. Ovi ekolozi hoće da nametanjem, a ne izborima dođu na vlast zbog čega su besni na Nemačku koja im to nije priredila. Na republičkom nivou opozicija je izgubila, a partija Marinike Tepić nikada nije bila igrač u prvoj ligi iako se u nju ulaže - rekao je Bajatović.

Informer

 

Pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava Nina Mitić govorila je o sposobnosti aktuelne vlasti da odvoji emocije od politike.

- Lično sam videla takozvane ekologe koji su osuđvani naslinici i seksualni prestupnici zbog čega me je sramota njihove sramote. Ne znam o litijumu sa stručne strane da bih o tome govorila, ali ako nešto nije kako treba, biće transparentno što je i predsednik rekao. Mi smo pokazali kao zemlja da možemo da odvojimo emociju od politike, ali i da možemo da odolimo pritiscima kao što je pritisak da uvedemo sankcije Rusiji - rekla je Mitićeva.

Informer

 

Narodni poslanik Dejan Bulatović naveo je da predsednik

- Imali smo sjajnu posetu Aleksandra Vučića Makronu gde smo videli čvrste odnose dve zemlje, a to imamo i sa Mađarskom. Vučić je danas svetski političar koji čuva našu južnu pokrajinu i neguje odnose sa zemljama koje gaje simpatije prema srpskom narodu - rekao je Bulatović.

Celu emisiju možete pogledati u videu: