Autor: Informer.rs

21.07.2024.

10:52

Foto: Masha Bandjur

TV

(VIDEO) Šiptarski terorista je koristio trase za prevoz migranata! Čeka se okončanje istrage!

Specijalista za bezbednost i kontraterorizam dr Svetislav Lutovac istakao je da je terorista koristio dobro utabane trase za ilegalni prevoz migranata kako bi ušao u Srbiju.

- Šiptarski terorista je našao da mimo regularnih državnih granica dođe na teritoriju Srbije. To je uigrana trasa kojom se transportuju migranti što našem ministarstvu mora biti ozbiljan znak da nadzire ove trase. Radi se na isporučivanju njegovog brata Artana koji se verovatno bavio krivotvorenjem dokumenata. Nadziranje ovih ruta će pomoći da Srbija spreči da ovakvi slučajevi poput Fatonovog više ne nastaju - rekao je Lutovac.

Informer

 

Stručnjak za bezbednost Karlo Dulović naveo je da nije moguće da je Faton Hajrizi pobegao iz Bondstila bez bilo kakve pomoći spolja ili iznutra.

- Ne smemo trovati javno mnjenje informacijama i zaključcima dok istraga ne bude potpuno završena. Ovde se radi o teškom zločinu, jer je napad na policiju napad i na samu državu. Nije mi jasno kako je on pobegao iz Bondstila osim ako ga neko odatle nije pustio. Isti ti koji su ga možda oslobodili su učestvovali u formiranju Prizrenske lige koja je za cilj imala formiranje velike Albanije, a pošto je taj projekat mrtav oni hoće da naprave "prirodnu" Albaniju tako što će napuniti susedne države poput Srbije i Severne Makedonije albanskim stanovništvom - rekao je Dulović.