Autor: Informer.rs

21.07.2024.

18:02

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Terorizam je bio i ostao političko sredstvo! Napadi su pokušaj da se Srbija destabilizuje! (VIDEO)

Milošević navodi da je terorizam uvek bio i ostao političko sredstvo.

- Njime žele da se postignu određeni ciljevi određenih centara moći u svetu. Novi svetski poredak podrazumeva da se zemljama nameće određeni standard. Ukoliko niste s njima, onda će biti u prilici da primene druge metode. Te druge metode su širok spektar, od svrgavanja režima, izazivanja obojenih revolucija, pa do svrgavanja lidera državnim udarima. Oni nas ne mrze, samo se ne uklapamo u njihove geostrateške interese. Zato što je Srbija dominantna na Balkanu. Ovo što se danas dešava su samo proizvodi određenih političkih, istorijskih, tokova koji su se desili i dešavaju se u kontinuitetu - ističe Milošević.

Informer

Dragan Petrović

Petrović upozorava na plan takozvanog premijera Kosova Aljbina Kurtija za naseljavanje albanskog stanovništva na sever Kosmeta.

- Terorizam je niz mogućih ekstremnih poduhvata koji imaju za cilj skretanje pažnje javnosti na političke i geopolitičke ciljeve iza toga. Moguće je da se takve ekstremne grupe aktiviraju po potrebi i da nose određenu poruku. Mi moramo da budemo veoma oprezni jer sam Kurti neguje jednu strategiju, a to je slamanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji gde je najekstremnija strategija da se Albanci usele na sever. Za nas je najvažnije da to ne dozvolimo. Sukob Rusije i Ukrajine je vidljiv deo svetskog rivalititeta. Nećemo mi ustupcima Albancima i Kurtiju završiti priču. Oni će nas progoniti - naveo je Petrović.

Informer

Dragoljub Kojčić

Kojčić je uveren da su nedavni teroristički napadi pokušaji da se Srbija destabilizuje.

- Teror inače znači strah, zastrašivanje i to je jedan univerzalan fenomen. Nad nama je izveden teror 1999. kad je bombardovana naša zemlja. Ono što se nama dogodilo nije bilo legalno. To je bio klasičan teror. S druge strane, takođe, mislim da je jedna vrsta tog globalističkog terora. Teror može da bude i manipulacija vlastima, kao u Africi ili Južnoj Americi. Srbija je jedna potpuno pravno uređena zemlja. Ona ima legalne istorijske temelje i neko je udario na legitimnost njenog poretka. Mi se nalazimo, u ovom trenutku, pod jednom dobro organizovanom pretnjom. Oni pokušavaju tako da rastresu političku stabilnost i stabilnost među građanstvom. Mislim da je cilj, pre svega, Republika Srpska, a onda destabilizacija Srbije - kaže Kojčić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: