24.07.2024.

15:46

Foto: Zoran Sinko

TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat! (VIDEO)

Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da u ovom trenutku mi imamo jako tešku situaciju u regionu.

Informer

Srđan Simić

-Kada je u pitanju suprotna strana, kada su u pitanju zvaničnici RS, možete da čujete samo pomirljive tonove. Mogli smo da čujemo i predsednika Vučića da Srbija ne želi da ulazi u ratne sukobe, niti će takvih sukoba biti. Ne možemo sebi ponovo da dozvolimo devedesete. Ne smemo da dozvolimo da se ponovo nađemo u sitaciji da budemo ranjivi. Poenta je da sa naše strane nema ratnohušačke politike. Na sve te njihove napade dolazi odgovor iz naše Vlade da nama ne pada na pamet da ulazimo u sukobe i da ako treba, razgovaraćemo i sto godina. Bosna i Hercegovina podeljena je tako kako je bila podeljena još 1995. Narod neće da dozvoli sebi da bude etnički očišćen, niti će iko iz Beograda da dozvoli da Srbe proteruju ni sa KiM ni iz Republike Srpske. Mi danas možemo da se sećamo žrtava Oluje i svega onoga što je učinjeno našem narodu devedesetih godina. Ipak, uvek imate srbomrzačku politiku gde oni pokušavaju da dobiju političke poene bez investicija i ulaganja. Napadi iz medija će se sigurno nastaviti- rekao je Simić.

Narodni poslanik Stefan Krkobabić rekao je da je istraživačko novinarstvo praktično nestalo i da medijska kampanja koja se vodi u Bosni i Hercegovini protiv predsednika Vučića nije slučajnost.

Informer

Stefan Krkobabić

-To je ta kampanja koja krene iz Prištine, pa onda ode do Podgorice, preko Sarajeva do Zagreba. To nije istraživačko novinarstvo. U 21. veku velika većina medija su propagandni mediji. Ko ima obraza, o obrazu i brine, ko nema obraza, nema o čemu da brine. Nije suština da oni nama kažu da loše radimo u Srbiji. Njih ne interesuje ni privreda, ni napredak, ni električni automobili. Šta god Srbija da uradi, ne valja. Oni su procenili da je predsednik Vučić najveći politički autoritet u Srbiji. Bavim se neko vreme politikom i u slučajnosti ne verujem. Već u narodu se primećuje da smo počeli da se navikavamo na to. Ne smemo da se navikavamo ni na jedan napad i da na to oguglamo. Znamo do čega je dovela jedna organizovana medijska kampanja 2003. godine. Odgovornost svakog medija je da se takve stvari raskrinkavaju. Ako ovo postane normalan narativ, doživećemo jako lošu sudbinu. Nismo ni jednog trenutka pokazali da ni jedno pitanje želimo da rešimo sukobom. Mi se bavimo pitanjima koja su bitna za prosečnog građanina, a vidite šta radi region. Bavi se iskopavanjem starih rana i dosipanja soli na njih- rekao je Stefan Krkobabić.

Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin istakao je da mi ne smemo da nasedamo ni na kakve provokacije iz regiona i mi ne možemo Srbiju da omalovažavamo na taj način.

Informer

Veselin Šljivančanin

-Srbija ima svoju istoriju otkada, ima svoj ponos, svoju tradiciju, svoj ugled. U drugim republikama Jugoslavije zapadni moćnici dovodili su na vlast koga oni hoće. Sve je to našim ljudima poznato i oni imaju svoje zacrtane ideje kako da ostvare svoje ciljeve. I kada se ništa nije ostvarilo, onda su izvršili agresiju na jednu malu zemlju. Smislili su svašta i slagali su i na kraju su bombama gađali naše mostove i vozove. Gađali su našu decu, naše škole, naše kuće. Mi smo kao vojska tada sa zastarelim oružjem uspeli da srušimo njihov nevidljivi avion. Zamislite šta je značio za njh takav poraz. Oni su i taj ugovor koji smo potpisali pogazili. Tada su doveli rukovodstvo koje je trebalo da ponizi Srbiju na sve moguće načine. Onda dolazi predsedini Vučić koji svaki dan objašnjava narodu šta radi. Oni nemaju puteve, nemaju železnice, škole, bolnice, nemaju ništa što ima Srbija. Nemaju ni naoružanje ni vojsku kakvu ima Srbija. Mi ništa ružno nismo želeli da im učinimo. Mi svi Srbi koji smo živeli tamo smo poštovali te muslimane. Svaki veliki čovek neće da pravi uvrede na nekome malom. Zašto se oni bave nama, umesto da se bave sobom. Podelili su žrtve u tom nesrećnom građanskom ratu, a onda su rekli da su to neki nepostojeći ljudi- rekao je Šljivančanin.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: