Autor: Informer.rs

26.07.2024.

09:35

Foto: Zoran Sinko

TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Štrbac kaže da Hrvatska uslovljava Crnu Goru zbog njenog puta ka članstvu u Evropskoj uniji.

- Bilo je očekivati da će Hrvatska reagovati na ovaj način zato što su još u pripremama za donošenje Deklaracije o Jasenovcu sledili protesti upućeni prema zvaničnoj Crnoj Gori da se ne igraju jer zavise od glasa Hrvatske za Evropsku uniju. Zbog toga je usledila ova diplomatska nota. Njima smeta to što je bilo pokušaja da se nekim ulicama daju imena po Ratku Mladiću i Pavlu Bulatoviću, jer su to po njima ratni zločinci. To isto što sad traže od Crne Gore, to će još žešće tražiti i od Srbije. To su nestali, procesuiranje ratnih zločina, ukidanje onog zakona o ratnim zločinima koji Srbiji daje pravo da sudi svima na prostoru bivše SFRJ... To oni sve postavljaju i Srbiji na putu ka Evropskoj uniji - ističe Štrbac.

Informer

Maksim Vučinić

Vučinić naglašava da ovakvo ponašanje Hrvatske uopšte ne predstavlja nekakvo iznenađenje.

- Mislim da je ona ovim pokazala i slabost, jer od krupnih najavljivanja blokiranja crnogorskog pristupanja Evropskoj uniji svelo se na to da se tri osobe poželjne nepoželjnim u Hrvatskoj. Crna Gora je bila u inferiornom položaju u odnosu na Hrvatsku od kraja ratova devedesetih do smene režima. Crna Gora i Hrvatska imaju par otvorenih pitanja. Za vreme Milovog režima postojalo je njegovo pravosuđe koje je potpisalo ugovore na štetu Crne Gore. Da bi (Milo) kupio svoju slobodu i dobar odnos sa Hrvatskom morao je da napravi neki vazalni položaj. Crna Gora nema nikakvih dugova prema Hrvatskoj - poručuje Vučinić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: