26.07.2024.

21:51

Foto: Miloš Rafailović

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine! (VIDEO)

Istoričar Miloje Pršić rekao je da su Rusi primenili novu taktiku koju primenjuju na drugim delovima fronta.

Informer

Miloje Pršić

-Mi ne možemo da pratimo tačno stanje na frontu. Ne postoji agencija koja može da ima tačne informacije. Te površne informacije su dovoljne da zaključimo da je Ukrajina pred kolapsom. Mobilizacija nikako ne ide. Imamo plaćenike koji su prisutni gotovo od početka rata. To je logično. Setimo se nekoliko bombardovanja Kijeva. Tu su bili izabrani objekti za specijalne oficire. To ništa nije novo. Nova je paralelna upotreba dronova. Oni prate borbenu tehniku i kretanje skoro svakog čoveka. Stanje na frontu je apsolutno u korist Rusije. Težište se prenosi ka Odesi i Hersonu. Zapad je prozreo namere Rusa. Nije smelo da dođe do apsolutnog davanja i oružja i novca. To je samo potpirivalo i produžavalo rat. Zelenski je bio izutetan pr NATO pakta. On je do te mere pripremljen da je govorio ono što govore komande NATO pakta. On je pokušao da parira inicijativi Orbana da se zaustavi ovaj rat. Zelenski je prvo u Americi pokušao da dobije naoružanje. Sada oni govore o potrebi da se prekine rat. Amerika je davno rekla da joj je Kina neprijatelj broj jedan. Nastojali su da ne dođe do bilo kakvog prijateljstva. Prozivali su Kinu da ona naoružava Rusiju. Oba ova rukovodstva rade veoma mudro. Iza njih stoje i ŠOS i BRIKS. Ovo je sada poprimilo novu dimenziju. I Kina je procenila da joj preti opasnost od Amerike, pa sa Rusijom pravi jedan veliki vojni savez- rekao je Pršić.

Istoričar umetnosti Bojan Bogavac rekao je da je pomak teritorije po teritorije jasan za Ruse koji neprestano napreduju.

Informer

Bojan Bogavac

-Smatram da bi trebalo malo na Kijev da se izvrši par desantnih operacija. Na tržištima Evrope i sveta je počela trgovina relikvijama. Ja se nadam u Boga i Putina da će granica biti na Dnjepru. Kijev je riznica materijalne i duhovne vrednosti i da će ona biti u rukama moskovske patrijaršije. Tu su relikvije od neprocenljive vrednosti. Kamala ima tu naglašenu mržnju i strah od saradnje Rusije i Kine. Oni i ekonomski ojačavaju, dok američka ekonomija slabi. Ako Tramp dođe na vlast, možda će voditi malo taktičniju spoljnu politiku. Ovoj trenutnoj vlasti Kina i Rusija u ovoj sprezi jesu noćna mora. 1851. godine postoji papska bula gde se kaže da prostor bivše Jugoslavije mora biti pokatoličen. Sam vaseljenski patrijarh je muka za pravoslavlje. Grkokatolici su isto što i unijati. Priznaju papu i smatraju ga kao bogočoveka i Boga na zemlji. Tramp je dobročinitelj kao rezerva. Kad je Izrael u pitanju, njegov zet Kušner pripada krilu koji je u sprezi sa protestantskim moćnicima. Verujem da bi on našao rešenje. Verovatno bi se inicirao neki pregovor i dao bi jedan deo Ukrajine. Verujem da bi prirodna granica bila reka Dnjepar. Poljaci su najestremniji katolici. Galicija i sve istočno do Dnjepra je ili jeretičko autokefalno, ili je unijatsko- rekao je Bogavac.