Autor: Informer.rs

28.07.2024.

09:57

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

(VIDEO) Dobra vest za roditelje! Očekuju nas nove izmene zakona o porodici! Đurđević Stamenkovski: Za četvrto dete 3.700.000 dinara!

Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici, ističe da država novim izmenama zakona vrednuje porodicu i tradiciju i najavila je cifre koje će roditelji dobijati.

- Novim izmenama zakona, za četvrto dete 3 miliona i 700 hiljada dinara. Nema društva u čijim se temeljima ne nalazi porodica. Jako nam je važno da očvrsnemo temelje porodice. Zaista verujem da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi u kojima se čuva tradicija i porodica. Mi vrednujemo život, novim izmenama zakona to i pokazujemo. Verujem da će narodni poslanici podržati ovaj zakon. Kada se uvede novi zakon, za prvo dete će se davati 500.000 dinara, a za drugo 600.000 dinara, za 2.285.000 i za četvrto dete 3 miliona i 700 hiljada dinara - rekla je Stamenkovski.

Informer

Ona dodaje i da dobro zna kakvo je stanje u porodilištu, kao i sistem treba da kazni nesavesne lekare.

- Mi moramo da pokrenemo mala i srednja preduzeća da bi nastavili suverenost i podsticanje naših privrednika. Porodila sam se u Narodnom frontu i prošla sam proces vantelesne oplodnje i bila sam mesecima i znam najbolje tamo stanje. Naravno uvek postoje incidentni i rđava iskustva, gde god da boravite. Mi kao društvo i sistem moramo da sankcionišemo svakog doktora koji je nesavesno i loše radio svoj posao - kazala je ministarka.