Autor: Informer.rs

29.07.2024.

09:25

Foto: Masha Bandjur

TV

Niz skandala na Olimpijskim igrama! Pored Sodome i Gomore, kao šlag na tortu stiže i politika! (VIDEO)

Vladimir Tomković, urednik sportske rubrike Informera, kaže da je otvaranje OI odstupalo od ideje tog događaja, kao i to da je otvaranje bilo prst u oku ljudima u Evropi zbog promovisanja sodomije.

- Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara bila je mešavina spektakla i skandala. To otvaranje je odstupalo od ideje Olimpijskih igara gde se predstavljaju neke vrednosti i zaustavljaju se ratovi. Ruski i beloruski takmičari ne mogu da učestvuju zbog rata u Ukrajini, što odstupa od ideje Olimpijskih igara. Otvaranje je bilo lepo, ali nikome nije jasno šta je značila ona bina i ona Sodoma i Gomora i to u srcu Evrope, gde se gura ljudima prst u oko - rekao je Tomković.

Informer

On dodaje i da je politika itekako umešana u sport, kao i da se na bizarnom primeru takmičara koji je amputirao prst, vidi želja olimpijaca za učešćem.

- Mi smo imali prvo reakciju islamskih i verskih zajednica koje su se pitale zašto katolička crkva ne osuđuje onu parodiju na Tajnu večeru, što je kasnije i osuđeno od strane crkve, a na kraju je usledilo izvinjenje organizatora, koje ne može da promeni ništa. Mnogi ruski takmičari su odustali od učešća u Olimpijskim igrama zbog ogromne cenzure ruske zastave i imena Ruske Federacije. Jedan takmičar je amputirao prst da bi mogao da učestvuje na Olimpijskim igrama, a na tom primeru vidite koliko sportistima znače Olimpijske igre, a onda vidite kako se sportistima uskraćuje učešće zbog politike - zaključio je Tomković.