Autor: Informer.rs

29.07.2024.

09:53

Foto: Masha Bandjur

TV

Svet na ivici apokalipse! Izrael sprema odmazdu Libanu zbog ubijene dece! (VIDEO)

Miljan Jovićević, analitičar, kaže da je pitanje kako će velike sile odgovoritina žarište na Bliskom istoku, kao i da je jasno da Izrael ima propozicije prema Hezbolahu.

- Ulazimo u veći period nesigurnosti i kada pogledamo ko se sve uključio u žarište, pitanje je kako će velike sile odggovoriti na ovo. Predsednik Vučić je već upozoravao na ovakav scenario. Izrael ima jasne propozicije prema Libanu, tačnije Hezbolahu, kao što ima propozicije prema Hamasu. Hezbolah nije preuzeo odgovornost za napade, a Izrael je stavio breme kada je optužio Hezbolah za napad, jer će to uticati na dalji sukob - kazao je Jovićević.

Informer

Emil Zoronjić, politikolog, navodi da Izrael želi da oslabi Hezbolah pre mogućeg sukoba, ali i da će sam Liban pokušati da smiri situaciju.

- Izrael mnogo uspešnije gađa teritoriju Libana i želi da oslabi Hezbolah pre mogućeg sukoba. Izrael je optužio Hezbolah za napad koji je odneo živote dece. Izraelske odbrambene snage su odmah pružile odgovor Libanu i najavili su odmazdu zbog napada. Izrael smatra Hezbolah za pretnju, a Liban će pokušati da utiče na Hezbolah da ne bi došlo do sveopšteg sukoba - rekao je Zoronjić.