Autor: Informer.rs

29.07.2024.

10:26

Foto: Maša Banđur

TV

Samo je pitanje vremena kada će se iskopavati litijum?! Uprkos jakom pritisku iz regiona, Srbija stameno ide napred! (VIDEO)

Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku, ističe da se kordinišu napadi iz regiona i inostranstva, da bi se destabilizovala Srbija. 

- Dokazali smo da ćemo biti jedinstveni po pitanju nacionalnog jedinstva Republike Srpske i KiM. Kordinišu se napadi da bi se destabilizovala Srbija. Strane strukture rovare preko demonstracija i stranaka, ali i preko narativa kojim žele da destabilizuju i oslabe našu državu. Šiptarski režim je pokušao da izvrne stvarnost i da predstavi Srbiju kao neke agresore, to je targetirana i planirana kampanja, združena iz Slobodne Bosne i domaćih udarnika kao što su Sonja Biserko i Nenad Čanak - rekao je Matović.

Informer

On dodaje i da nije pitanje da li će se, već kada će se iskopavati litijum.

- "Jadar" je veliki projekat i treba vlast i opozicija da razgovaraju o tome i da debatuju samo i isključivo litijumom. Ja sam bio najglasniji kada je to bilo stopirano zbog demonstracija i predsednik je rekao da je pogrešio što je tada povukao ručnu, jer je to odlična ekonomska prilika za našu zemlju. Nije pitanje da li će se, već kada će se iskopavati litijum - kazao je Matović.