Autor: Informer.rs

29.07.2024.

12:35

Foto: Maša Banđur

TV

Antisrbi jasno zacrtali cilj: Kreiranje unitarne Bosne i ukidanje Republike Srpske! (VIDEO)

Prof. dr Milimir Mučibabić kaže da je cilj Zapada i muslimana, unitarna Bosna i ulazak takve zemlje u NATO.

- Bosna i Hercegovina u ovim okvirima je samo Dejtonska. Podigli su spomenik Tvrtku, a kada je on vladaio nije bilo nijednog muslimana u BiH. Republika Srpska ima međunarodni suverenitet, jer je potpisala Dejtonski sporazum. Namera drugog entinteta je da se ukine Republika Srpska i da se napravi unitarna Bosna. Oni su dobili zadatak da filuju aktere svih dešavanja to su američki ambasador i visoki izaslanik. Njih dvojica i plus muslimani su se udružili da se ukine dejtonska BiH i da se uvede unitarna Bosna, a onda da se uvede u NATO pakt - rekao je Mučibabić.

Informer

Drago Delić, novinar i publicista, ističe da je Republika Srpska konstitutivna država i da deli mišljenje sa sagovornikom da je cilj formiranje unitarne Bosne.

- Oni žele da izmene Dejtonski sporazum. Republika Srpska je konstitutivna država dva entiteta BiH, zemlji tri naroda. To je dobro funkcionisalo, ali je nekome smetao mir i stabilnost. Sada je cilj kreiranje unitarne Bosne, jer tu može da se nadglasa jedan narod u Skupštini, a to bi bio srpski narod - kazao je Delić.