Autor: Informer.rs

30.07.2024.

13:04

Foto: Zoran Sinko

TV

Otvorena "pandorina kutija": Hladni rat samo što se nije pretvorio u pravi pakao! (VIDEO)

Bojan Borovčanin, udruženje građana "NIT", ističe da se otvaraju nove Pandorine kutije u svetu, ali i da se svet nada mirnom rešenju za novi Hladni rat.

- Poljaci dižu svoj glas da Ukrajina ne uđe u Evropsku uniju. Upozoravali su određeni svetski i naši zvaničnici da će se otvoriti "pandorina kutija" duhova prošlosti. Imamo prisutnu pobedu Srbiju u Ujedinjenim nacijama, a nakon toga krenule su pandorine kutije u Crnoj Gori i Poljskoj. Svet se nada mirnom rešenju za Hladni rat. Otvaraju se stalno novi frontovi i postavljaju se raketni sistemi po Evropi - rekao je Borovčanin.

Informer

Bojan Borovčanin

Naš sagovornik dodaje i da se ljudska civilizacija se zasniva na demokratiji, ali i da je upitno ko zapravo upravlja Ukrajinom.

- Živimo u strahu od nuklearne katastrofe. Ljudska civilizacija se zasniva na demokratiji i mirnim rešenjima,a nadamo se da će i predsednik Tramp staviti rat po strani. Pojedini lideri u Evropi već znaju ko će pobediti na izborima. Predsednik Zelenski je promenio retoriku i sada on zove predsednika Trampa. U Ukrajini je prikazan samo Zelenski, ne postoje ostali ljudi koji su uz njega u samom vrhu, što znači da je Zelenski samo glumac koji dobija naređenja sa Zapada - kazao je Borovčanin.