Autor: Informer.rs

31.07.2024.

09:19

Foto: Foto: Zoran Sinko

TV

Opozicija najstrašnije udara na litijum, kao što je Edisonpravio kampanje protiv Teslinih izuma! (VIDEO)

Aleksandar Jerković, "Nema nazad iza je Srbija" ističe da je glavni cilj opozicije politički profit i sprovođenje planova sa Zapada.

- Predaleko je krenulo sve posle tragedije u "Ribnikaru", kada su govorili da se bore protiv nasilja, a sada oni sprovode nasilje. Njiv glavni cilj je politički profit i sprovođenje planova sa Zapada u stilu Majdana. Imali smo situaciju sa Nikolom Teslom, gde su ljudi protestovali protiv Nikole Tesle i njegove naizmenične struje. Tomas Edison je pokušavao da dokaže da je naizmenična struja nebezbedna, a to je struja koju danas svi koristimo. Ubijali su ljude i životinje da bi dokazali svoje - rekao je Jerković.

Informer

On dodaje i da je litijum velika šansa za Srbiju, a opozicija pokušava to da ospori kao što je Edison osporavao Tesline izume.

- Litijum je velika šansa za Srbiju, ukoliko to bude toliko opasno odustaće se, koristićemo litijum kao naizmeničnu struju. Edison je pomoću medija pokušao da ospori Teslin izum. Struka je dokazala da je kopanje litijuma bezbedno. Ukoliko Srbija krene da proizvodi litijumske baterije, onda će Srbija da profitira vrtoglavo i da zabeleži ogroman rast. Opozicija je dovela "Rio Tinto" i dala mu monopolističku vlast na tržištu koju je ukinula aktuelna vlast - zaključio je Jerković.