Autor: Informer.rs

31.07.2024.

16:00

Foto: Tanja Andric

TV

Duge cevi na ulicama svakog srpskog mesta demantuju Kurtijevu priču o demokratiji! Srbi na Kosmetu žive kao građani drugog reda! (VIDEO)

Garić naglašava da Srbi na Kosmetu žive u jednom stanju bezvlašća u kom su tretirani kao građani drugog reda.

- Imali smo brojna hapšenja na Jarinju bez ikakvog objašnjenja i stvarnih razloga, a prevoz srpske robe preko prelaza je obustavljen već više od godinu dana. Prisutno je svakodnevno gaženje prava Srba. Otima im se imovina, uskraćuju im se prava i bezbednost im je ugrožena. To je jedna prilično ružna i tužna slika naočigled zapadnog sveta koji sve to gleda i ne reaguje. Aljbin Kurti koristi apsolutno svaki prostor koji mu se ostavlja na raspolaganju. Važno je da Srbija prepozna sve opasnosti da bi se izbegli sukobi, što državni vrh i radi. Velike greške Zapada su i dovele do toga da sad imate Kurtija kome sve, na neki način, prolazi - rekao je Garić.

Informer

Milan Čavić

Čavić ističe da Albanci na sve moguće načine pokušavaju da primoraju Srbe da se isele sa Kosova i Metohije.

Kurti svoj režim drži na vlasti dugim cevima, torturom, ucenama i pritiskom na Srbe da se isele. Svakodnevno se taj teror vrši. Kurti na neki način ipak može da se kontroliše. Naš narod i dalje pokušava da tamo trguje dinarom, ali evidentno je da Kurti pokušava da to osujeti na svaki način. Trenutno, Kurti i dalje ima podršku jednog dela Zapada i vodi svoju kampanju na mržnji prema Srbima. On poslednjih šest meseci propagira da je tamo demokratija na visokom nivou. Te duge cevi na ulicama svakog srpskog mesta to demantuju - kaže Čavić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: