Autor: Informer.rs

31.07.2024.

18:39

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

Amerika skoro 200 godina politički i ekonomski kontroliše Latinoameriku! Međunarodni privredni sistem se trenutno urušava! (VIDEO)

Pozovite nas, uključite se u program i recite nam šta mislite na ovu temu!

Broj telefona: +381 64 8482497

Dimitrijević ističe da Amerika politički i ekonomski kontroliše Latinsku Ameriku skoro 200 godina.

- Sasvim sigurno da uslovi u Venecueli nisu idealni po opoziciju, ali sasvim je sigurno da ona nema dokaze da je pobedila. Već skoro dva veka SAD potpuno kontrolišu Latinsku Ameriku. Politički i ekonomski. Kolumbija je najveći proizvođač kokaina u svetu. Amerikanci imaju vrlo visoke subvencije na poljoprivredne proizvode i zato njihovi proizvodi imaju vrlo niske i konkurentne cene. Ako bi Amerika ukinula te subvencije, cena proizvoda bi skočila i postali bi konkurentni. Amerikanci nikad neće uspeti da eliminišu proizvodnju kokaina i prateće kartele jer je to način opstanka za, neki kažu, 40% stanovništva. BRIKS, koji ima ideju da promoviše ravnopravniji međunarodni ekonomski i politički poredak, kod mnogih zemalja nailazi na vrlo plodno tle  - kaže ekonomista.

Informer

Slobodan Samardžija

Samardžija smatra da se međunarodni privredni sistem trenutno urušava.

- Južna Amerika je pod direktnim uticajem SAD, ali ovo što se sada dešava tamo je najava pucanja čak i te veze. Jasno je da svet više ne želi dominaciju Sjedinjenih Američkih Država jer se videlo da ona ne donosi dobit koju bi te zemlje mogle pojedinačno da izvuku. To je uočeno u Evropi u ovom veku, ali i ostali polako počinju da se bude. Amerika ima zastarelu tehnologiju za široku potrošnju. Njihovi automobili su sada najgori na svetu, a bili su najbolji nekada. Ne mislim da će gas da preokrene stvar. Amerikanci bi ga verovatno trošili nonšalantno kao i sve druge tuđe resurse. Amerika je pocepana na nekoliko frontova - navodi novinar.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: