02.08.2024.

20:00

Foto: Foto: Tanja Andrić

TV

Korona se vraća na velika vrata! Da li je ovo pitanje medicinsko, ili iza svega stoji američka politika? (VIDEO)

Novinar Marko Lakić smatra da pojava korone ne iznenađuje jer smo imali Svetsko prvenstvo u fudbalu. 

Informer

Marko Lakić

-Ne zaboravite kako je počela korona u Italiji. Korona je sa nama, ali smo je mi izgubili iz fokusa. Kažu da je Grčka postala jedna od tačaka odakle se virus širi. Mi ne možemo da utičemo na to. Nisu uspeli da je istrebe tada i neće moći ni sada. Srpska vojska je u Prvom svetskom ratu na nogama je preležala groznicu. To se izgubilo iz vida. Sada su neke druge stvari bile u fokusu. Putin je pobedio koronu tako što je započeo rat, a ne zato što je ona stvarno nestala. Nedavno je bila vest da se u Indiji pojavio virus koji je prešao sa patke na čoveka. Kao što se ovo pojavilo prvi put, pojaviće se ponovo, samo je pitanje koliko će biti opasno. Globalizam je pojava koja je nametnula naš način života. Vi sada možete da kupite avionsku kartu i odete gde god hoćete. Suština je da ko god pobedi u Americi, ništa se neće promeniti. Kina je glavni cilj. Tramp neće ništa promeniti. Duboka država, plitka država, ko god da je, Amerika ima svoje ciljeve. Kao što se menjamo mi, menjaju se i virusi. Menja se i klima. Šta ako se virusi sami od sebe prilagode ovim promenama? Pitanje je da li je ovo stvarno korona? Da li je ona prirodna ili ne? Mi kao ljudi smo osetljivi i ne možemo da pobegnemo od toga. Ne možemo da utičemo na ovo. Kad je krenula korona tražili su da se zaustave letovi prema Kini, odnosno da se zaustavi vazdušni saobraćaj. Oni to nisu hteli da urade zato što bi naneli veliku štetu avio saobraćaju. Na kraju smo svi plaćali cenu- rekao je Marko Lakić.

Milutin Ilić, Geopolitikon, rekao je da Zapad u poslednje vreme ispoljava neuobičajeno veliku agresivnost zato bi zaštitili svoje vrednosti.

Informer

Milutin Ilić

-I dalje mislim da je Tramp vrlo verovatno pokraden na izborima. On ima dovoljno iskustva i u biznisu, ali i kao predsednik Amerike. Ipak, verujem da se Tramp nije dogovorio sa Dubokom državom, jer zašto bi inače pokušali atentat na njega. Njega ne možemo porediti sa Ficom i Orbanom. Tramp ne mora da se dogovara. On će obraćanjem američkom biraču verovatno pobediti. Ima i u njegovoj partiji globalista, ali je većina ipak okrenuta američkom modelu suverenizma i snažnoj Americi. Sistemi se menjaju, ali obaveštajne službe određenih država ostaju. U slučaju država koje se bore suverenizam, one se bore za ono što im je oduzeto. Moderni suverenizam prihvata globalizaciju i globalizam od 5 do 30%. Glavni problem sa globalizmom je nametanje demokratije koja nije primerena većini drugih naroda- rekao je Milutin Ilić.

Narodni poslanik Mi, glas iz naroda Branko Pavlović istakao je da najkrupniji kapital u Americi zapravo nema ništa protv Trampa jer on kaže da idemo svom snagom protiv Kine.

Informer

Branko Pavlović

-Drugi njihov osnovni pravac je pljačkanje Evrope. Konceptualno, oni nemaju ništa protiv. Ipak, taj sistem ne želi da dođe do personalnih promena sebe radi. Krupni kapital uvek u Americi igra na obe karte. Ovde zaista postoje separativni izrazi. U tom smislu, Trampov život jeste realno ugrožen. Predimenzioniraće se značaj korone u Americi da bi se postigao efekat izbornog inženjeringa. Globalizam je ambicija da se iz jednog centra moći vlada celim svetom po određenom diktatu. Globalizam je politika težnje za apsolutnom hegemonijom. Imate globalizaciju koju guraju Rusija i Kina, a tu nemate nikakvog imperijalizma. Postoji problem sa SZO jer je ona pod nedopustivim uticajem privatnog kapitala. Sve te priče su već ispričane i ne omogu da daju efekte, čak i na američkom tržištu koje je izuzetno zatvoreno- rekao je Branko Pavlović.

Celu emsiju pogledajte u videu ispod: