Autor: Informer.rs

03.08.2024.

20:16

Foto: Foto: Tanja Andrić

TV

Amerika je najdirektnije stajala iza "Oluje"! Hrvati su tokom ove zločinačke akcije proterali preostalu trećinu Srba! (VIDEO)

Šuvaković ističe da su Amerikanci pružali direktnu podršku Hrvatima u vezi sa ovim pogromom.

- Ideolozi etnički čiste Hrvatske su rekli: trećinu pobiti, trećinu pokatoličiti, trećinu proterati. Ovo što se desilo tokom ove genocidne akcije je da je trećina koja je preostala proterana. Amerika je stajala iza toga, najdirektnije. Američki penzionisani vojnici koji imaju svoju NVO obučavali su hrvatske vojnike za operaciju "Oluja". Američki avioni su bombardovanjem srušili sve releje za komunikaciju unutar Vojske Republike Srpske Krajine i istovremeno su pružili logističku pomoć Hrvatskoj da izvede ono o čemu postoji pisano svedočanstvo. Bilo je nemoguće intervenisati iz Beograda u tom trenutku. Znam da su Srbi to očekivali. Vojska je bila disciplinovanija u Republici Srpskoj nego u Republici Srpskoj Krajini i činjenica je da je Mladić još kao oficir JNA bio komandant Kninskog korpusa, nakon čega je postao načelnik glavnog štaba Vojske Republike Srpske. Da je bio u Krajini, pretpostavljam da bi napravio ozbiljniju vojsku. Vi ne možete braniti nešto na 800 kilometara - kaže Šuvaković.

Informer

Sreten Egerić

Egerić naglašava da su Amerikanci najodgovorniji za raspad bivše SFRJ.

- Lojd Ostin (aktuelni ministar odbrane SAD) je zauvek sa Gotovinom, vidi se na fotografiji, planirao operaciju. SAD su umešane u raspad bivše SFRJ isto koliko i nacistička Nemačka u napad na Kraljevinu Jugoslaviju. Oni su naoružali, planirali i politički podržale separatiste na teritoriji bivše SFRJ. To je nepobitna činjenica. Sve ostalo su priče rekla-kazala. Niko ne pominje još četvrt miliona Srba koji su morali da napuste Zagreb, Pulu, Dubrovnik, Zadar, Šibenik i tako dalje, koji ne spadaju pod žrtve "Oluje", ali su žrtve egzodusa. Nije proterano samo 250.000 Srba, proterano je pola miliona. Od 2.500 ubijenih, 30% su osobe ženskog pola, koje nisu pripadnici Vojske Republike Srpske Krajine - navodi Egerić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: