Autor: Informer.rs

06.08.2024.

09:31

Foto: Peđa Milosavljević

TV

(VIDEO) Zapad daje odrešene ruke Kurtiju da izazove oružani sukob! Ministar Starović: Provocira tuču kao razmaženo dete, jer zna da ga stariji brat čuva!

Ibro Ibrahimović iz SPS, kaže da Kurti vodi politiku progona Srba sa KiM i da mu je želja da postane novi Zelenski.

- Kurti nastavlja politiku progona i etničkog čišćenja Srba sa prostora Kosova i Metohije. Na sve to, međunarodna zajednica ćuti na njegov teror. Prećutno dozvoljavaju sve što on rad, a mi smo uspevali da izbegnemo novi konflikt. Kurti ima želju da postane novi Zelenski. Kurti nas neprestano dovodi na ivicu eskalacije sukoba. Opozicija vrši veliki pritisak na Kurtija - objasnio je Ibrahimović.

Informer

Nemanja Starović, ministar rad i za zapošljavanje ističe da međunarodna zajednica daje samo verbalne osude Aljbinu Kurtiju, kao i da postoji  trend militarizacije severa KiM.

- Postupci Kurtija nailaze samo na verbalnu osudu SAD i Evropske unije, ali dokle god je to samo verbalna osuda to je prećutno odobravanje nasilja. Kurti je napravio takve mere da ugrožava na sve načine srpsku zajednicu u kontinuitetu. Imamo trend militarizacije severa KiM. Imamo zabranu prometa dinara i srpske robe - rekao je ministar.

Informer

Ministar dodaje i da Kurti želi da isprovocira zvanični Beograd i da započne novi ratni sukob i da uvuče Srbiju u rat sa NATO paktom. 

- Vrhunac licemerja je obaveštenje Evropske unije i tzv. ambasade SAD u Prištini, bolje da nam kažu da su Kurtiju dali odrešene ruke. Kurti želi da isprovocira zvanični Beograd i zapali vatru na Balkanu i da započne novi ratni sukob. Provocira tuču kao razmaženo dete, jer zna da ga stariji brat čuva. Kurti žele da uvuče Srbiju u sukob sa NATO paktom. Kurtiju se žuri, jer se događaju krupne promene u svetu, njegove namere su jasne ne smemo upasti u zamku - kazao je Starović.