Autor: Informer.rs

06.08.2024.

12:24

Foto: Masha Bandjur

TV

Kako seješ, tako žanješ! Bivši kolonizator na ivici građanskog rata! (VIDEO)

Prof. dr Milan Petričković, ističe da novi kontigenti migranata veoma utiču na domicilno stanovništvo u Velikoj Britaniji.

- Za vrlo kratko vreme je uhapšeno 400 ljudi i to može brzo da eskalira na ulici. Vidi se religijska razlika i kultuloroška koja utiče na ove proteste. Kontigent novih migranata pristigao je u London, a to može da utiče na celu zemlju. Pitanje životnog standarda, zapošljavanja i socijalne sigurnosti se menja dolaskom migranata. Evidentan je porast stope kriminala dolaskom migranata. Zbog svega toga dolazi do sukoba desničarskih grupa sa migrantima - rekao je Petričković.

Informer

On dodaje i da posledice nemira mogu da budu velike, ako sve izmakne kontroli.

- Geneza svih tih događaja dolazi do povećanja agresivnosti. Ogromna mašinerija, društvene mreže, za vrlo kratko vreme može da animira mase. Posledice mogu da budu velike, ako sve izmakne kontroli. Ako se ovako nastavi zvaničnici će morati da primene silu. Postoji dobro organizovana albanska mafija i karteli koji se nalaze u Britaniji. Kako se seje tako se i žanje, ipak je Velika Britanija bila jedna od najvećih kolonizatora, a sada im se vraća kao bumerang i celoj zapadnoj Evropi - objasnio je profesor.