Autor: Informer.rs

07.08.2024.

14:25

Foto: Foto: Masha Bandjur

TV

Večita dilema roditelja u Srbiji! Šta je bolje za dete, veronauka ili građansko? (VIDEO)

Zvezdana Jevtić, novinarka političke rubrike Informera, kaže da je njen izbor veronauka, kao i to da se dosta dece prebaci sa građanskog na veronauku.

- Mislim da je to stvar izbora, ali sam ja uvek bila za veronauku, što sam i sama izabrala u gimnaziji. Jako mi je bilo lepo i zanimljivo dok sam pohađala veronauku. Kada su deca mala, roditelji obično biraju građansko ili veronauku umesto dece, ali dosta slučajeva je pokazalo da su se deca prebacila sa građanskog na veronauku - rekla je naša novinarka.

Informer

Kristina Pavlović, advokatica, s druge strane ističe da su oba predmeta bitna, ali i to da građansko obrađuje teme koje su neophodne deci za dalji život.

- Deca ne mogu da biraju da li žele građansko ili veronauku, već po pravu to čine roditelji. Moje dete je išlo na predmet građansko, ali je prešlo na veronauku. Smatram da je građansko izuzetno bitno i mora da postoji, jer deca tu uče mnoge korisne stvari u međuljudskim odnosima i svojim pravima. Veronauka je bitna, ali građansko obrađuje neke teme koje su takođe bitne, kao što su njihova prava, komunikacija sa drugom decom i decu priprema za život - kazala je Kristina.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: