Autor: Informer.rs

11.08.2024.

17:59

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Tema litijuma je namerno gurnuta u politički kontekst iz jednog razloga! Problem je u tome što Srbija nema dobru opoziciju! (VIDEO)

Lečić kaže da se narod na protestu iskorišćava u političke svrhe.

- U svetu se desilo da je demokratija ukinuta. Mi vidimo da ona u suštini ne funkcioniše. Kad sagledate, ovi protesti su, bar većinski, zasnovani na tome da se brine o zdravlju i prirodi. Opravdani su do one mere dok ne shvatimo da je dovođenje ljudi do te brige zapravo hibridni rat. Narod na taj način postaje instrument u političke svrhe kako bi se destabilizovala država. Tema litijuma je namerno gurnuta u politički kontekst kako bi predstavljala neku vrstu alibija onima strankama koje bi da obore vlast. Da imamo kvalitetnu opoziciju mi bismo imali ravnotežu. Naša opozicija nema ličnost i dolazimo do situacije da je sve improvizacija - rekao je glumac.

Informer

Mihajlo Rabrenović

Rabrenović ocenjuje da Srbija nema dobru opoziciju i da je to problem.

- Imamo taj spoljnopolitički aspekt o kome se govorilo. Pojedine strane obaveštajne službe žele da utiču na dešavanja jer je činjenica da litijum omogućava jednu strategijsku prednost i menja položaj naše zemlje u međunarodnom kontekstu. Opozicija traži bilo koju temu da destabilizuje prilike. Ćuta je čovek bez biografije i fakulteta. On je konkurisao za mini hidroelektranu, a kad je nije dobio, odjednom je krenuo da se ljuti na državu. Mi nemamo dobru opoziciju i to je problem - navodi Rabrenović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: